Vård i norr

Vård i Norr är en app för vårdbesök via video. Du laddar ned appen via Google Play eller App Store.

Ladda ner appen där appar finns - i App Store eller Google Play.

Såhär gör du

  1. Öppna appen
  2. Hitta din bokade tid under "Mina ärenden"
  3. Logga in med BankID
  4. Vi ringer upp dig

Alla som har BankID, svenskt personnummer och tillgång till internet kan använda tjänsten.

Besöket bokas via mottagningen. För att genomföra ett vårdbesök behövs en mobil, surfplatta eller dator och BankID. Du kan koppla upp dig till besöket var du än är så länge det finns fullgod mobiltäckning eller trådlöst nät.

Du får sms med länk till incheckning och betalning två timmar innan ditt besök om du gett medgivande till avisering. Du kan också checka in och betala ditt besök genom att öppna webbtjänsten incheck.norrbotten.se direkt om du inte fått sms.

Du kan checka in och betala tidigast 30 minuter innan besöket.

För att använda Vård i Norr med dator krävs webbkamera och hörlur med mikrofon. Webbläsare ska vara Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Logga in på Vård i Norr med dator

Ett digitalt vårdbesök har samma patientavgift som ett fysiskt besök:

  • Kostnadsfri vård för barn och unga under 20 år.
  • Besök via hälsocentral, specialistvård och besök eller behandling som genomförs med distansöverbryggande teknik 300 kronor.
  • Uteblivet besök via hälsocentral, specialistvård och besök eller behandling behandling som genomförs med distansöverbryggande teknik 400 kronor.

Patientavgifter

Om du gett medgivande om sms-avisering får du ett sms med en länk till webbtjänsten mobil incheckning och betalning innan besöket. Du kan också checka in och betala ditt besök via mobilen genom att öppna webbtjänsten incheck.norrbotten.se direkt.

Incheckning och betalning kan göras tidigast 30 minuter innan besöket. Är ditt besök avgiftsfritt eller om du uppnått gränsen för högkostnadsskydd så kan du ändå checka in men behöver inte betala.

Mobil incheckning och betalning