Restaurang Solsidan, Regionhuset

Betalsätt

Från och med den 1 maj 2023 är vi kontantfria och tar vi endast emot kort och kundkort som betalsätt. Vi tar inte emot kontanter som betalning.

Öppettider

Måndag - torsdag 8.00 - 15.00
Fredag 8.00 - 14.00
Lunch serveras 11.00 - 13.30 

Priser

Dagens lunch: 125 kr
Betalning med laddat kundkort: 115 kr
Barn 0-2 år: äter gratis med betalande vuxen
Barn 3-9 år: 80 kr
Barn från 10 år: 115 kr

All fisk är från hållbart fiske (MSC) med undantag för den norska laxen. Nötkött är från lokala gårdar i samarbete med bland annat Nyhléns Hugosons. Grönsaker & potatis är efter tillgång ekologiskt, lokalt eller svenskodlat. Mejeriprodukter är i första hand från lokal ekologisk produktion. Fråga gärna om ni har funderingar om ursprung, eko eller annat.

Måndag 1/12

  • Tortellini med ädelostsås och strimlad biff
  • Kokospanerad fisk med soja/ingefära och stekt ris
  • Vegetariskt: Zandras indisk linsgryta
  • Soppa: Pumpasoppa

Tisdag 2/12

  • Stekt fläsk med löksås och kokt potatis
  • Fisk och skaldjursgryta
  • Vegetariskt: Ugnsbakad brysselkål med ädelost och rostade solrosfrön
  • Soppa: Linssoppa

Onsdag 3/12

  • Dansk fläskstek med rödkål och äpplemos
  • Fiskfärsbiffar med pepparrot
  • Vegetariskt: Ugnsbakad risotto med paprika och soltorkade tomater
  • Soppa: Purjolökssoppa

Torsdag 4/12

  • Kycklingfärsbiffar med fetaost och citronyoghurt
  • Panerad fisk med kall sås
  • Vegetarisk: BBQ rostad blomkål och chiliaioli
  • Soppa: Ärtsoppa med fläsk och pannkakor

Fredag 5/12

  • Vildsvinskarré med rödvinssås och stekt strimlad potatis/lök
  • Fiskgratäng
  • Vegetariskt: Tex Mex Sombreros med avokado och cheddarost
  • Soppa: Jordärtskockssoppa
  • Efterrätt: Budapestrulle

Måndag 8/12

  • Julköttbullar med gräddsås och rödkål
  • Smördegsflarn med ansjovis och citron, grönkål
  • Vegetariskt: Vegansk Janssons frestelse
  • Tomtegröt med kanel och socker

Tisdag 9/12

  • Julmustglaserade revben med stekt potatis och rödkål
  • Laxpaté med räksås
  • Vegetariskt: Bakad rotselleri med senapstäcke
  • Tomtegröt med kanel och socker

Onsdag 10/12

  • Smashed potatis med cheddarost och prinskorv
  • Janssons frestelse
  • Vegetariskt: Stekta brysselkål med valnötter
  • Tomtegröt med kanel och socker

Torsdag 11/12

  • Sliders med julkryddade wallenbergare med rödkål
  • Litet sillbord och ägghalvor
  • Vegetariskt: Gravad morot med hovmästarsås
  • Tomtegröt med kanel och socker

Fredag 12/12

  • Honungs/senapsgriljerad julskinka med kryddig äppelkompott och blomkål/brysselkål
  • Laxlåda
  • Vegetariskt: Pinsa med grönkål
  • Soppa: Halländsk Julsoppa med långkål
  • Efterrätt: Ris á la Malta

Personalkostnad kan tillkomma vid mindre sällskap.

Vi skräddarsyr ditt arrangemang.

Vill du boka lunch, middag, konferensfika eller begära offert?

Kontakta oss för mer information.

Anne-Maj Larsson
Telefon: 0920-28 42 76
E-post: solsidan@norrbotten.se

Mats Danielsson, Teamledare
Telefon: 076-104 93 08
E-post mats.danielsson@norrbotten.se

Anders Broström, Enhetschef
Telefon: 076-128 41 39 
anders.brostrom@norrbotten.se