Aktuellt

Vaccination
Nyhet

Vaccination mot influensa för betalande

Den som vill vaccinera sig för att undvika att bli sjuk i influensa kan nu boka vaccination mot patientavgift och vaccinkostnad (365 kronor). Du ska vara 18 år eller äldre för att boka vaccination.

Kvinna tar medicin
Nyhet

Förnya recept inför jul och nyår

Du kan skicka en förfrågan om att förnya ett recept genom att logga in på 1177.se. Du kan själv välja vilket apotek eller onlineapotek du vill hämta ut receptet på om din läkare godkänner förfrågan.

Stipendiater Rubus 22
Nyhet

Stipendier delades ut

Sju personer inom kultursektorn och idrotten får dela på 530 000 kronor när Region Norrbotten delar ut sina årliga stipendier – Rubus Arcticus, Heders- och förtjänststipendium, Idrottsstipendium och Idrottsledarstipendium.

Kvinna håller guldram
Nyhet

Guldkassetten till Norrbotten

Eva Marie Svensson, kommunikationsavdelningen, har utsetts till vinnare av Guldkassetten 2022 för sitt reportage om synskadade Elin, 24 år. ”Det är en stor ära att Elin öppnade upp och ärligt ville dela sin historia”, säger pristagaren.


Nyheter

 • Längre väntetider än vanligt på akuten

  Just nu är det långa väntetider på akutmottagningarna i Norrbotten. Personer som har lindriga besvär uppmanas att använda 1177.se eller ringa 1177 istället för att åka till akuten.

 • Silvialäkaren Agnes – med äldres hälsa i fokus

  Geriatrikern Agnes Lindbo i Gällivare är ordförande för Region Norrbottens lokala programområde Äldres hälsa. Det är en del av det nationella systemet för kunskapsstyrning i vården, som handlar om att leverera bästa möjliga vård i hela landet. ”Det innebär också att vi får ta del av den senaste kunskapen och forskningen”, säger hon.

 • Regionstyrelsen 7 december

  Regionstyrelsen sammanträder onsdag 7 december 2022 med start kl. 13:00 i styrelserummet, Regionhuset i Luleå. Sammanträdet är öppet för allmänheten.

 • Ingen ändring av mandatperiod

  Mandatperioden för de förtroendevalda i Region Norrbottens regionstyrelse kommer sträcka sig till och med sista december. Det slår förvaltningsrätten fast i ett beslut som kom idag.

 • "Någon såg att jag hade ordning och reda och koll på helheten"

  Camilla Brännström började inom regionen som medicinsk sekreterare. Idag basar hon över tio hälsocentraler och 1177. ”Jag är tacksam för att regionen värderat mina ledaregenskaper och låtit mig växa och utvecklas”.

 • Färre kirurgiska komplikationer - inget hokus pokus

  En patient som ska opereras för tjock- eller ändtarmscancer har större chans att bli återställd om järnvärdet är bra. Det är en av många små men viktiga detaljer som kontrolleras i Eras-programmet som man har börjat följa på Sunderby sjukhus.

 • Järntabletter, muminmugg och smörgås på blodgivningen

  Antalet blodgivare i länet har blivit fler på senare år efter ett strategiskt arbete med rekrytering. Numera händer det bara enstaka gånger att regionen behöver köpa in det blod som är så livsviktigt i sjukvården. Men fortfarande måste personalen ofta ringa in givare framåt eftermiddagen.

 • Vaccination mot influensa för betalande

  Den som vill vaccinera sig för att undvika att bli sjuk i influensa kan nu boka vaccination mot patientavgift och vaccinkostnad (365 kronor). Du ska vara 18 år eller äldre för att boka vaccination.

 • Förnya recept inför jul och nyår

  Passa på att förnya recept i god tid inför helgerna.

 • Bättre livsresa med palliativ vård

  I Norrbotten finns ett stort behov av palliativ vård. Inför nästa år planeras ett antal åtgärder som bidrar till att utveckla vården och förbättra patienternas livsresor.

 • Stipendier delades ut

  Sju personer inom kultursektorn och idrotten får dela på 530 000 kronor när Region Norrbotten delar ut sina årliga stipendier – Rubus Arcticus, Heders- och förtjänststipendium, Idrottsstipendium och Idrottsledarstipendium.

 • En vecka fri från våld

  Den här veckan uppmärksammar vi den landsomfattande kampanjen En vecka fri från våld. För Region Norrbotten är det viktigt att lyfta fram vikten av att jobba förebyggande mot våld, något vi självklart inte bara gör under kampanjveckan - utan året om.  

 • Nu finns ChatPal-appen ute

  På tre år har ChatPal-projektet tagit fram en app på fyra språk. I appen kan användarna chatta kring sitt psykiska välbefinnande och få tips på övningar och aktiviteter via en chatbot. ”Allt bygger på evidensbaserad kunskap”, säger professor Catrine Kostenius, vetenskaplig ledare för den svenska delen av projektet.

 • Webbisarna har lagts ner

  Tjänsten som visar nyfödda barn på Region Norrbottens webbplats, även kallad webbisar, stängdes ner fredag 18 november.

 • Guldkassetten till Norrbotten

  Eva Marie Svensson, kommunikationsavdelningen, har utsetts till vinnare av Guldkassetten 2022 för sitt reportage om synskadade Elin, 24 år. ”Det är en stor ära att Elin öppnade upp och ärligt ville dela sin historia”, säger pristagaren.

 • Entrévärdarna firar 15 år i Sunderbyn

  Entrévärdarna är en trygghet för patienter som ska till och från mottagningar och avdelningar. Samtidigt får människor med funktionsnedsättning ett meningsfullt arbete. En vinn-vinn-verksamhet som i höst fyller 15 år.

 • Från Kabul till Sunderbyn

  När Shahnaz Rasoul, 47 år, gick på läkarutbildningen i Kabul, satte talibanerna stopp för kvinnors möjlighet att studera. Idag arbetar hon som sjuksköterska på Sunderby sjukhus och på fritiden hjälper hon nyanlända afghaner som försöker finna sig till rätta i samhället.

 • Johanna Sundbaum får 2022 års stipendium till minne av Elisabeth Holmgren

  Johanna Sundbaum har i sin forskning tagit fram ny kunskap om riskmarkörer för svår covid-19 hos individer med astma och KOL. För sina studier får hon 2022 års stipendium till minne av före detta landstingsdirektören Elisabeth Holmgren.

 • Linnea lyfter länets slöjd

  Slöjd- och formkonsulenten Linnea Nilsson återvände till Norrbotten efter textila studier och arbete på ett modeföretag i Stockholm. ”Min uppgift är att synliggöra och lyfta slöjden som finns i länet, säger hon.

 • Regionen sätter politikerna i skolbänken

  De har valts att styra Region Norrbotten. Under två dagar tar politiker från olika delar av länet chansen att lära sig mer om sitt uppdrag.

 • Region Norrbotten en av tio finalister till Svenska jämställdhetspriset

  Region Norrbotten har som enda region utsetts till en av tio semifinalister till Svenska jämställdhetspriset 2023, som delas ut på Forum jämställdhet, Sveriges största jämställdhetskonferens.

 • Hösten vimlar av elaka virus. Halka inte dit.

  Covid-19 är fortfarande en farlig sjukdom för de som är sköra. Influensa och vinterkräksjuka är andra elaka virus som härjar i Norrbotten i höst.

 • Ärenden på regionstyrelsens möte 9 november

  Regionstyrelsen behandlar 44 punkter på sitt sammanträde 9 november. Här är en sammanfattning av några ärenden som tas upp.

 • Region Norrbotten välkomnar en bredare utredning av Kiruna nya sjukhus

  - Det är glädjande att Kiruna kommun poängterar att placeringen av Kiruna nya sjukhus ska svara upp mot regionens kravspecifikation. Då blir det ännu viktigare att även utreda vårt förslag, att bygga sjukhuset vid Tuolluvaaratornen, säger Ulf Bergman, tf regiondirektör, i en kommentar till debattartikeln i NSD 3 november från Gunnar Selberg (C) och Mats Taaveniku (S).

 • Närmare 2 000 norrbottningar har fått vård utanför länet – ”kanonfint” tycker Bengt

  Sedan Region Norrbotten startade sin vårdgarantienhet i april har 1 836 patienter fått vård utanför länet. Av dem är 283 relaterade till det ramavtal som upphandlats med 38 leverantörer i Sverige och utlandet.

 • Patientförslag ska utveckla strokevården

  Genom att samverka med patientföreningar ska erfarenheter och förslag från patienter bidra till att utveckla strokevården.

 • Elisabeth lämnade läraryrket för vården

  Läraren Elisabeth Öström tvingades att tänka om. Som 50-åring studerade hon till medicinsk sekreterare och bytte både yrke och bostadsort. ”Nu behöver jag inte längre ta med mig jobbet hem”, säger hon.

 • Många fördelar med fasta screeninglokaler för mammografin

  Mammografin i Norrbotten genomgår en modernisering, där en mer individanpassad mammografiscreening är huvudfokus. För att åstadkomma det är fasta screeningenheter på länets samtliga fem sjukhus ett första steg.

 • Starkt lagarbete bakom lyckad bröstcancervård

  Bröstcancervården i Norrbotten tillhör de bästa i Sverige och faktorerna bakom den fina statistiken är många. Men en av de främsta anledningarna stavas ett sammansvetsat och tajt lagarbete där alla brinner för sina patienter. ”Vårt uppdrag är inte bara att bota människor, vi ska även få dem att må bra och känna sig trygga”, säger Lena Johansson som har det övergripande ansvaret för bröstcancervården i Region Norrbotten.

 • Tre partier bildar majoritet i Region Norrbotten

  Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet kommer att bilda ny majoritet i regionfullmäktige. Tillsammans har de 42 av 71 mandat.

 • Byte av länets 3 000 andningsmaskiner

  Skumplast som kan gå sönder och andas in. Det är anledningen till det pågående bytet av Norrbottens alla andningsmaskiner.

 • Nervstimulator lindrar kronisk ryggsmärta

  Forskare har upptäckt att en viss muskelgrupp närmast ryggraden vid långvarig smärta riskerar att bli passiv och delvis omvandlas till fettvävnad. Från och med i år testas en helt ny metod i Sunderbyn för att aktivera muskeln och därmed minska smärtan.

 • Kärleken till konsten rostar aldrig

  Ricky Sandberg har lämnat ateljén, men fortsätter att skapa konst. ”Även om jag inte håller i penseln är jag med och bidrar till konstlivet på andra sätt”, säger regionens konstkonsulent.

 • Äldre med hög livsgnista klarade pandemin bättre

  En tredjedel av de allra äldsta invånarna upplever att deras psykiska hälsa försämrats under pandemin. Det framgår av ny forskning vid Sunderby sjukhus. Dessutom har isoleringen och ensamheten ökat. Fast alla har inte drabbats lika hårt. ”De som har en hög livsgnista har klarat sig bättre”, säger överläkaren och geriatrikern Johan Niklasson.

 • Beslut i korthet - regionfullmäktige 12 oktober

  Regionfullmäktige beslutade bland annat att godkänna patientnämndens delårsrapport per augusti 2022. Resebidraget för resor i samband med tandvårdsbesök med egen bil höjdes permanent från 15 kronor till 18,50 kronor per mil. Motion 11-2020 om infrastruktur och järnväg bifölls. En motion om att införa tillitsbaserad styrning på alla nivåer bifölls.

 • Nöjda patienter efter frivilliga extrapass

  För att bidra till att återställa vården efter pandemin väljer flera verksamheter att behandla patienter på kvällar och helger. Ögonmottagningen på Sunderby sjukhus är en av mottagningarna som håller extra öppet.

 • Dans som verktyg och konstnärligt uttryck

  Inspirerande danslärare när hon var barn avgjorde valet av yrke – Rebecka Strand blev själv danspedagog. Nu är hon en av de drivande vad gäller dansens utveckling i Norrbotten. ”Jag vet ju vad dans kan betyda i en människas liv”, säger hon.

 • Tomas kan lösa harpestens gåta

  Harpest, eller tularemi som det heter på fackspråk, är en ovanlig infektionssjukdom som orsakas av en bakterie och kan överföras mellan djur och människa. Men trots att den heter harpest, smittar den oftast via myggor. Och snart kanske det finns ett vaccin mot harpest.

 • Digitala avtryck i Arjeplog

  Sedan februari har Folktandvården i Arjeplog tagit digitala avtryck på tänderna i stället för att göra tandavtryck med avtrycksmassa. Tekniken används redan på specialistklinikerna och en del större kliniker och medför många fördelar.

 • Ambulansen övade Pågående dödligt våld

  13 drabbade, varav en gärningsperson och flertalet döda. Det scenariot ställdes Region Norrbottens ambulanssjukvård inför i övningen Giron 2022.

 • Det här är nya norrbotten.se

  Nya norrbotten.se är en servicewebb som bättre svarar mot användarens behov, istället för att utgå från vad vi tror att besökaren behöver. De största behoven ska vara lätta att nå via puffar och knappar överst på sidorna.

 • Festlig invigning av de nya vårdplatserna i Haparanda

  Med bubbel, bandklippning och ballonger invigdes de sex nya vårdplatserna på Haparanda hälsocentral. Glädjen var stor bland alla sköterskor, politiker och chefer som var på plats. ”Det här kommer betyda mycket för Haparandaborna”, säger sjuksköterskan Nina Rovanperä som är nyanställd på avdelningen.

 • Telefonisterna som lotsar dig rätt i regionen

  Regionens växeltelefonister i Sunderbyn har koll på det mesta. Effektivt och vänligt hjälper de norrbottningarna att hitta rätt bland mottagningar och enheter i hela länet.

 • Malte checkar ut efter 42 år

  Malte Brännström har arbetat som läkare inom primärvården i Boden i 42 år. I augusti, efter åtta års arbete på övertid, checkade han ut från Sandens hälsocentral för att bli pensionär.

 • Svensk ambulanssjukvård samlas i Norrbotten

  Region Norrbotten står värd för en kongress som samlar ambulanspersonal inom svensk ambulanssjukvård från hela landet. Kongressen hålls på Piteå havsbad, 20-22 september.

 • Nu kan Norrbotten sekvensera sina covidprover själv

  Sedan tidigare har knappt hälften av landets regioner haft möjlighet att fullt ut sekvensera covidviruset (SARS-CoV-2) på egna labb. Nu kommer resterande tretton regioner att också kunna göra det. Däribland Region Norrbotten. ”Vi står helt klart bättre rustade för nästa pandemi med den nya utrustningen”, säger biomedicinarna Johanna Keskitalo och Fiona Murray.

 • ”För mig är det här världens bästa jobb”

  Jenny Jonsson började som telefonistvikarie på Bodens sjukhus för 23 år sedan. I dag ansvarar hon för det mesta som rör regionens växeltelefoni, från registerhantering till röstbrevlådor. ”Jag gillar att hålla ordning, så för mig är det här världens bästa jobb”, säger hon.

 • Förberedelser inför ny hälsocentral i Boden pågår

  I mars tog regionstyrelsen beslut om att öppna en tredje hälsocentral i Boden. Nu är förberedelserna i full gång med hälsocentralen som ska öppna i lokalerna där Erikslunds hälsocentral tidigare funnits. Den nya får namnet Lärkans Hälsocentral.

 • Slutgiltigt valresultat 2022

  Här är det slutgiltiga valresultatet i årets val till regionfullmäktige när 171 av 171 valdistrikt är räknade.

 • Nu kan alla 18+ boka höstdos

  Nu kan alla som vill boka tid för vaccination med en höstdos mot covid-19. Det enda som krävs är att man är 18 år eller äldre och att det gått minst fyra månader sedan tidigare dos.

 • Kronisk ryggsmärta lindras med inopererad nervstimulator

  Forskare har upptäckt att en viss muskelgrupp närmast ryggraden vid långvarig smärta riskerar att bli passiv och delvis omvandlas till fettvävnad. Från och med i år testas en helt ny metod i Sunderbyn för att aktivera muskeln och därmed minska smärtan.

 • "Mellanöreskirugi är ett väldigt fint hantverk"

  För att vi ska uppfatta ljud på bästa sätt krävs ett fungerande mellanöra. Via hammaren, städet och stigbygeln förstärker det de ljudvågor vi tar emot och överför dem till innerörat. Mellanöreskirurgen Anton Rönnblom på Sunderby sjukhus har i sin forskning sett närmare på mellanörats mekanik. Han har också, bland annat med inspiration från fåglars anatomi, undersökt vilka hörselbensproteser som ger bästa möjliga ljudöverföring.

 • Sjuksköterskor utbildas i postoperativ vård

  Behovet av sjuksköterskor med kompetens i att vårda patienter omedelbart efter större operationer har ökat i länet. Därför startas nu en skräddarsydd universitetsutbildning för tolv sjuksköterskor från Sunderby och Gällivare sjukhus.

 • EU redo att satsa miljarder på omställningen i Norrbotten

  Den hållbara samhällsomvandlingen i Norrbotten är en fantastisk möjlighet – men den kostar. Investeringar i infrastruktur, forskning och kompetenshöjning krävs. Nu öppnas möjligheten att få ekonomiskt stöd i miljardklassen från EU.

 • Satsning på akutpsykiatriska team i Norrbotten

  Patienter som mår psykiskt dåligt får ett bättre omhändertagande tack vare mobila akutpsykiatriska enheter, MAE. Först ut är Piteå och Sunderbyn. ”Det här är bra för både för psykiatrin och ambulanssjukvården, samtidigt som vi avlastar polisen”, säger Mattias Larsson, skötare.

 • Högt tryck på vaccinationsbokning

  Det är många som vill boka vaccination med höstdos mot covid-19. Därför kan det dröja längre än vanligt att bli uppringd om du bokar via telefon.

 • Covidvaccination i Rosvik och Vittangi

  När vaccination med höstdos mot covid-19 startar finns även möjlighet att vaccinera sig på andra orter vid särskilda tillfällen. Först ut blir Rosvik och Vittangi.

 • Hon utbildade sig till skopist – för patienternas skull

  För fem år sedan fick Johanna Lindmark Larsson chansen att jobba som sjuksköterska på endoskopimottagningen i Gällivare. Nu är hon specialutbildad skopist – den första i kommunen – vilket betyder att hon själv kan göra undersökningarna. ”Det här jobbet är mycket roligare än vad jag någonsin kunnat drömma om, tack vare patienterna”, säger hon.

 • Brassesystrarna tar sambasteg i salarna

  Det är en av sommarens hetaste dagar. Natália de Sousa Barros och Valéria Barros har precis klivit på eftermiddagspasset på avdelning 52. Att hettan dallrar i luften på Sunderby sjukhus är inget problem för undersköterskorna som föddes i Rio de Janeiro.

 • Dags för höstdos mot covid-19

  Bokningen för höstdos av vaccin mot covid-19 har öppnat. Äldre och personer i riskgrupp är de som står först på tur. Vaccinationsstarten 1 september.

 • Medborgarna i östra Norrbotten tyckte till om nära vård

  Sätt igång nu! Det var en av synpunkterna då kommunerna i östra Norrbotten och Region Norrbotten arrangerade medborgardialoger om nära vård.

 • Stanna hemma när du är sjuk

  När många återgår till skolor och arbetsplatser efter lov och semestrar kan vi räkna med att fler får luftvägsinfektioner, även covid-19. Gällande rekommendation är att stanna hemma när man är sjuk med symtom som kan vara covid-19.

 • Hon lämnade Uppsala för Kiruna: "Nästan som ödet"

  Hon lockades av att bli ”sjuksköterska i fjällmiljö”, lämnade Uppsala och tackade ja till ett sommarjobb på Kiruna sjukhus. Ett val Katarina Öberg aldrig kommer att ångra. ”Det har varit väldigt bra för mig att komma hit”, säger hon.

 • Specialistsjuksköterska – så funkar det

  Specialistsjuksköterskor är en hett eftertraktad yrkesgrupp. "Även om vi behöver bli fler och det finns stora utmaningar så har vi i vart fall fantastiskt roliga jobb", säger specialistsjuksköterskan Simon Lundberg på Sunderby sjukhus. "Dessutom ger vi en grym vård till våra patienter", inflikar hans kollega Lina Pardén.

 • 137 miljoner kronor till projekt för Norrbottens och Västerbottens utveckling

  Hållbar samhällsutveckling, bredband, attraktiva innovationsmiljöer för rymdrelaterade affärer, Life Science i samverkan mellan akademi, näringsliv och omgivande samhälle är exempel på projekt som tar del av 137 miljoner kronor. Beslutet togs idag i samband med Strukturfondspartnerskapets prioriteringsmöte. Totalt betyder det att Strukturfondspartnerskapet sedan 2015 prioriterat ca 2 miljarder kronor.

 • Goda resultat när prostataförstoring behandlas med mikrovågor

  Ofta återkommande toalettbesök och svårigheter att tömma urinblåsan är ett problem som drabbar många män i takt med stigande ålder. Orsaken är oftast en förstorad prostatakörtel. Ett alternativ till ”hyvling” är behandling med mikrovågor, som urologen Johan Nyman på Kalix sjukhus är ensam om att genomföra i Norrbotten.

 • Min covid-19 berättelse

  På en vecka vände livet för Ingela och hennes son David. Samtidigt som David låg på intensivvårdsavdelningen blev Ingela inlagd på sjukhus. Båda med covid-19.

 • Min covid-19 berättelse

  I juni 2020 blev Jenny från Gällivare sjuk med ont i halsen, muskelvärk och lite hosta som första symtom. Eftersom det var så hög smittspridning i Gällivare just då så åkte hon och testade sig direkt.

 • Min covid-19 berättelse

  För drygt en månad började Madde från Luleå att få lite hosta och när hon vaknade dagen efter kände hon sig sjuk.

 • Min covid-19 berättelse

  I början av februari i år började Vanessa från Boden att känna sig frusen, täppt i näsan och ont över ögonen. Under dagen hade hon träffat några kompisar utomhus och tänkte att hon frös av den anledningen.

 • Min covid-19 berättelse

  I slutet av september förra året fick Martin lite torrhosta som höll i sig i knappt ett dygn.

 • Nya behandlingar revolutionerar vården av Skelleftesjukan

  Skelleftesjukan drabbar patienterna hårt, men på senare år har nya behandlingar kommit som effektivt bromsar sjukdomsförloppet. Det är den största av de så kallade norrländska sjukdomarna. I Norrbotten, främst i Piteåbygden, finns en fjärdedel av alla patienter i landet och många fler är anlagsbärare.

 • Gällivareläkaren som upptäckte Vittangisjukan

  Det finns idag 83 kända patienter i hela landet och samtliga härstammar från Vittangi. Därför har den extremt ovanliga sjukdomen, som orsakar smärtokänslighet och deformerade knäleder, fått populärnamnet Vittangisjukan. Den upptäcktes av överläkaren Jan Minde, som hoppas att forskningen även ska leda till medicin som motverkar Alzheimer.

 • Nya rön om litiums effekter vid bipolär sjukdom

  Louise Öhlund, ST-läkare på Psykiatrin Sunderbyn, har disputerat i hur läkemedel påverkar bipolär och schizoaffektiv sjukdom. I sin forskning har hon bland annat kunnat konstatera att över hälften av de som behandlas med litium avslutar sin behandling, vilket för en viss grupp patienter riskerar att leda till ett fyrdubblat behov av psykiatrisk slutenvård.

 • Hans nässpray tar död på förkylningsvirusen

  Överläkaren och forskaren Krister Tano på Sunderby sjukhus har genom sin forskning tagit fram en nässpray som snabbt och effektivt stoppar förkylningsvirus som redan har brutit ut. Det verksamma ämnet är ett enzym som finns i bland annat honung.

Händelser

 • Regionfullmäktige 22 februari

  Regionfullmäktige sammanträder i sessionssalen, Regionhuset i Luleå onsdag 22 februari 2023 med start kl. 10:00.

  Datum:
  Tid:
  Plats: , .
 • Regionfullmäktige 25 april

  Regionfullmäktige sammanträder i sessionssalen, Regionhuset i Luleå tisdag 25 april 2023 med start kl. 10:00.

  Datum:
  Tid:
  Plats: , .
 • Regionfullmäktige 20-21 juni

  Regionfullmäktige sammanträder i sessionssalen, Regionhuset i Luleå tisdag 20 juni - onsdag 21 juni 2023 med start kl. 10:00 tisdag och kl. 09:00 onsdag.

  Datum:
  Tid:
  Plats: , .
 • Regionfullmäktige 18 oktober

  Regionfullmäktige sammanträder i sessionssalen, Regionhuset i Luleå onsdag 18 oktober 2023 med start kl. 10:00.

  Datum:
  Tid:
  Plats: , .
 • Regionfullmäktige 21-22 november

  Regionfullmäktige sammanträder i sessionssalen, Regionhuset i Luleå tisdag 21 november - onsdag 22 november 2023 med start kl. 10:00 tisdag och kl. 09:00 onsdag.

  Datum:
  Tid:
  Plats: , .

Pressmeddelanden

 • Fler patienter på sjukhus har covid-19

  Just nu ligger ett trettiotal patienter med covid-19 på sjukhus i Norrbotten. Antalet sjukhuspatienter med covid-19 har ökat under hösten.

 • Region Norrbotten skänker ambulanser till Ukraina

  Nu donerar Region Norrbotten två ambulanser till Ukraina. De transporteras från Sverige av organisationen Swedish rescuers.

 • Ärenden på regionstyrelsens möte 7 december

  Regionstyrelsen behandlar ungefär 30 punkter på sitt sammanträde 7 december. Här är en sammanfattning av några ärenden som tas upp.

 • Nu ska ambulanserna dirigeras bättre

  Nu flyttar ambulanssjuksköterskor in på SOS Alarms larmcentral. Därifrån kommer de att göra bedömningar av patienter och optimera ambulanssjukvårdens resurser i Norrbotten.

 • Bassäng på Björkskatan ska renoveras

  Bassängen på Björkskatan har omfattande fuktskador och måste renoveras. Det innebär att patienter som bassängtränar får göra det i Råneå under nästa år.

 • Efterlyses: Ny huvudman till Norrbotten NEO

  Ensemblen Norrbotten NEO startades 2007 som en djärv satsning på nutida konstmusik. Ensemblens framträdanden efterfrågas främst i landets storstäder, inte i Norrbotten. Eftersom de skattemedel som Region Norrbotten lägger på kultur ska gynna länet föreslås därför att ensemblen ska få en annan huvudman.

 • RS-säsongen närmar sig

  Vinterns RS-epedemi har dragit igång i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten. Personer som har nära kontakt med spädbarn ska vara noga med handhygienen och hålla avstånd till personer med förkylningssymptom.

 • Region Norrbotten delar ut stipendier

  Sju personer inom kultursektorn och idrotten får dela på 530 000 kronor när Region Norrbotten delar ut sina årliga stipendier – Rubus Arcticus, Heders- och förtjänststipendium, Idrottsstipendium och Idrottsledarstipendium.

 • Ny typ av vårdplats lösning för Sunderby sjukhus

  Region Norrbotten ska öppna en ny enhet för öppenvård på Sunderby sjukhus. Enheten ska vårda patienter från akutmottagningen som väntar antingen ska skrivas ut eller väntar på en vårdplats på en annan avdelning på sjukhuset.

 • Region Norrbotten rekryterar ny IT/MT-direktör

  Daniel Ström blir Region Norrbottens nya IT/MT-direktör. Han kommer närmast från Luleå tekniska universitet där han idag jobbar som IT-chef. Daniel Ström tillträder tjänsten i januari 2023.