Restaurang Solsidan, Regionhuset

Betalsätt

Från och med den 1 maj 2023 blir vi kontantfria och tar vi endast emot kort och kundkort som betalsätt. Vi tar inte längre emot kontanter som betalning.

Öppettider

Måndag-fredag, 8.00-15.00
Lunch serveras 11.00-13.30

Sommarstängt

Solsidan har stängt 26 juni till 4 augusti. Restaurangen öppnar igen måndag 7 augusti.

Priser

Dagens lunch: 110 kr
Betalning med laddat kund-kort: 100 kr
Barn 0-2 år: äter gratis med betalande vuxen
Barn 3-9 år: 75 kr
Barn från 10 år: 110 kr

All fisk är från hållbart fiske (MSC) med undantag för den Norska laxen, nötkött är från lokala gårdar i samarbete med bland annat Nyhléns Hugosons. Grönsaker & potatis är efter tillgång ekologiskt, lokalt eller svenskodlat. Mejeriprodukter är i första hand från lokal ekologisk produktion. Fråga gärna om ni har funderingar om ursprung, eko eller annat.

Måndag 25 september

  • Lasagne
  • Sprödbakad fylld alaska pollock med tomat, mozzarella och kokt potatis
  • Vegetariskt: Grönsakspaj
  • Soppa: Tomatsoppa

Tisdag 26 september

  • Kyckling i krämig sweetchilisås och ris
  • Stekströmming med potatismos och dillsås
  • Vegetariskt: Spenatfylld tortellini i tomatsås
  • Soppa: Löksoppa med brödkrutonger

Onsdag 27 september

  • Biff Lindström med persiljesmör och kokt potatis
  • Currystekt ris med fisk och räkor
  • Vegetariskt: Gratäng med sötpotatis i dillig dijonsås
  • Soppa: Morotssoppa

Torsdag 28 september

  • Mustig köttgryta på högrev med kokt potatis
  • Stekt uerfilé med ugnsbakade tomater och gräslökssås
  • Vegetariskt: Nudelwok med vegofärs och ingefärak, chili, lime
  • Soppa: Ärtsoppa och pannkakor med rimmat bogfläsk, timjan och mejram

Fredag 29 september

  • Hamburgarbuffé med pommes och lökringar
  • Fiskburgare och vegetariska burgare
  • Soppa: Vitlökssoppa
  • Efterrätt: Äppelkaka med vaniljsås

Måndag 2 oktober

  • Örtmarinerade kycklinglårfiléer med skysås och matvete
  • Stekt kapkummelfilé med palsternackapuré
  • Vegetariskt: Grönsakswok med äggnudlar
  • Soppa: Grönkålssoppa

Tisdag 3 oktober

  • Raggmunkar med stekt fläsk och lingon
  • Fiskgratäng med champinjoner ock räkor
  • Vegetariskt: Mac n cheese
  • Soppa: Broccolisoppa

Onsdag 4 oktober

  • Spagetti carbornara
  • Stekt sej med kall sås
  • Vegetariskt: Okonomiyaki (japanska kålplättar)
  • Soppa: Sötpotatissoppa med solroskräm

Torsdag 5 oktober

  • Palt och blodpalt
  • Pasta penne med lax och spenat
  • Vegetariskt: Chili sin carne
  • Soppa: Ärtsoppa och pannkakor med rimmat bogfläsk, timjan och mejram

Fredag 6 oktober

  • Högrev pulled beef med tillbehör
  • Het mexikansk fiskgryta
  • Vegetariskt: Zucchinifritters med halloumibitar
  • Soppa: Krämig majssoppa
  • Efterrätt: En liten dessertbuffé

Personalkostnad kan tillkomma vid mindre sällskap.

Vi skräddarsyr ditt arrangemang.

Vill du boka lunch, middag, konferensfika eller begära offert?

Kontakta oss för mer information.

Anne-Maj Larsson
Telefon: 0920-28 42 76
E-post: solsidan@norrbotten.se

Mats Danielsson, Teamledare
Telefon: 076-104 93 08
E-post mats.danielsson@norrbotten.se

Anders Broström, Enhetschef
Telefon: 076-128 41 39 
anders.brostrom@norrbotten.se