Restaurang Solsidan, Regionhuset

Betalsätt

Från och med den 1 maj 2023 blir vi kontantfria och tar vi endast emot kort och kundkort som betalsätt. Vi tar inte längre emot kontanter som betalning.

Öppettider

Måndag-fredag, 8.00-15.00
Lunch serveras 11.00-13.30

Priser

Dagens lunch: 110 kr
Betalning med laddat kund-kort: 100 kr
Barn 0-2 år: äter gratis med betalande vuxen
Barn 3-9 år: 75 kr
Barn från 10 år: 110 kr

All fisk är från hållbart fiske (MSC) med undantag för den Norska laxen, nötkött är från lokala gårdar i samarbete med bland annat Nyhléns Hugosons. Grönsaker & potatis är efter tillgång ekologiskt, lokalt eller svenskodlat. Mejeriprodukter är i första hand från lokal ekologisk produktion. Fråga gärna om ni har funderingar om ursprung, eko eller annat.

Måndag 20/3

  • Spaghetti carbonara
  • Ångad sej med rödbetor och kapris
  • Vegetarisk: Lökpaj med ädelost
  • Soppa: Krämig champinjon

Tisdag 21/3

  • Biffstroganoff med gräddfil och basmatiris
  • Stekt kapkummel med citron och dillcrème
  • Vegetarisk: Bönbiffar med tomatrelish
  • Soppa: Rotselleri

Onsdag 22/3

  • Ostpanerad kycklinglår med tomatsås och basmatiris
  • Ångad fisk med krämig räkbuljong
  • Vegetarisk: Rotsaks och qinoaragu
  • Soppa: Potatis och purjolök

Torsdag 23/3

  • Nötfärsbiffar med rosmarinsky och stekt potatis
  • Solsidans pokebowl
  • Vegetarisk: Potatis och morotsbiffar med raita
  • Soppa: Gula ärtor & pannkaka rimmat bogfläsk, timjan och mejram

Fredag 24/3

  • BBQ på fläskkarré med chipotlecreme och coleslaw
  • Stekt strömming med skirat dillsmör
  • Vegetarisk: Indisk curry med kikärter och blomkål
  • Soppa: Morot med chili och vitlök
  • Efterrätt: Kladdkaka med grädde och bär

Till samtliga måltider serveras smör, bröd, stor salladsbuffé, måltidsdryck.
Med reservation för ändringar.

Måndag 27/3

  • Fläskytterfile med grönpepparsås
  • Fisk och skaldjursconfi med aioli
  • Vegetarisk: Spenat och västerbottensostpaj
  • Soppa: Krämig champinjon

Tisdag 28/3

  • Köttfärslimpa fylld med bacon och ost serveras med balsamicosky samt potatispuré
  • Pocherad fisk med sockerärter och vitvinssås
  • Vegetarisk: Bondomelett med hummus
  • Soppa: Rotselleri

Onsdag 29/3

  • Palt och blodpalt serveras med stekt bogfläsk, lingon och smör
  • Stekt fisk med pepparmajonnäs
  • Vegetarisk: Falafel med ratatouille
  • Soppa: Potatis och purjolökssoppa

Torsdag 30/3

  • Citronmarinerat kycklinglår med crust serveras med aioli
  • Pocherad fisk toppad med gravad lax och citroncrème
  • Vegetarisk: Chevre rostade betor
  • Soppa: Gula ärtor & pannkaka rimmat bogfläsk, timjan och mejram

Fredag 31/3

  • Pulled beef taco med pico di gallo och picklad rödkål
  • Fish taco med sirachacreme
  • Vegetarisk: Enchilada med salsa och guacamole
  • Soppa: Morot med chili och vitlök
  • Efterrätt: Marängsviss

Till samtliga måltider serveras smör, bröd, stor salladsbuffé, måltidsdryck.
Med reservation för ändringar.

Personalkostnad kan tillkomma vid mindre sällskap.

Vi skräddarsyr ditt arrangemang.

Vill du boka lunch, middag, konferensfika eller begära offert?

Kontakta oss för mer information.

Anne-Maj Larsson
Telefon: 0920-28 42 76
E-post: solsidan@norrbotten.se

Mikael Jakobsson, Teamledare
Telefon: 070-592 46 63
E-post mikael.jakobsson@norrbotten.se

Anders Broström, Enhetschef
Telefon: 076-128 41 39 
anders.brostrom@norrbotten.se