Restaurang Solsidan, Regionhuset
Betalsätt
Från och med den 1 maj 2023 blir vi kontantfria och tar vi endast emot kort och kundkort som betalsätt. Vi tar inte längre emot kontanter som betalning.
Öppettider
Måndag-fredag, 8.00-15.00
Lunch serveras 11.00-13.30
Sommarstängt
Solsidan har stängt 26 juni till 4 augusti. Restaurangen öppnar igen måndag 7 augusti.
Priser
Dagens lunch: 110 kr
Betalning med laddat kund-kort: 100 kr
Barn 0-2 år: äter gratis med betalande vuxen
Barn 3-9 år: 75 kr
Barn från 10 år: 110 kr
All fisk är från hållbart fiske (MSC) med undantag för den Norska laxen, nötkött är från lokala gårdar i samarbete med bland annat Nyhléns Hugosons. Grönsaker & potatis är efter tillgång ekologiskt, lokalt eller svenskodlat. Mejeriprodukter är i första hand från lokal ekologisk produktion. Fråga gärna om ni har funderingar om ursprung, eko eller annat.
Måndag 25 september
- Lasagne
- Sprödbakad fylld alaska pollock med tomat, mozzarella och kokt potatis
- Vegetariskt: Grönsakspaj
- Soppa: Tomatsoppa
Tisdag 26 september
- Kyckling i krämig sweetchilisås och ris
- Stekströmming med potatismos och dillsås
- Vegetariskt: Spenatfylld tortellini i tomatsås
- Soppa: Löksoppa med brödkrutonger
Onsdag 27 september
- Biff Lindström med persiljesmör och kokt potatis
- Currystekt ris med fisk och räkor
- Vegetariskt: Gratäng med sötpotatis i dillig dijonsås
- Soppa: Morotssoppa
Torsdag 28 september
- Mustig köttgryta på högrev med kokt potatis
- Stekt uerfilé med ugnsbakade tomater och gräslökssås
- Vegetariskt: Nudelwok med vegofärs och ingefärak, chili, lime
- Soppa: Ärtsoppa och pannkakor med rimmat bogfläsk, timjan och mejram
Fredag 29 september
- Hamburgarbuffé med pommes och lökringar
- Fiskburgare och vegetariska burgare
- Soppa: Vitlökssoppa
- Efterrätt: Äppelkaka med vaniljsås
Måndag 2 oktober
- Örtmarinerade kycklinglårfiléer med skysås och matvete
- Stekt kapkummelfilé med palsternackapuré
- Vegetariskt: Grönsakswok med äggnudlar
- Soppa: Grönkålssoppa
Tisdag 3 oktober
- Raggmunkar med stekt fläsk och lingon
- Fiskgratäng med champinjoner ock räkor
- Vegetariskt: Mac n cheese
- Soppa: Broccolisoppa
Onsdag 4 oktober
- Spagetti carbornara
- Stekt sej med kall sås
- Vegetariskt: Okonomiyaki (japanska kålplättar)
- Soppa: Sötpotatissoppa med solroskräm
Torsdag 5 oktober
- Palt och blodpalt
- Pasta penne med lax och spenat
- Vegetariskt: Chili sin carne
- Soppa: Ärtsoppa och pannkakor med rimmat bogfläsk, timjan och mejram
Fredag 6 oktober
- Högrev pulled beef med tillbehör
- Het mexikansk fiskgryta
- Vegetariskt: Zucchinifritters med halloumibitar
- Soppa: Krämig majssoppa
- Efterrätt: En liten dessertbuffé
Personalkostnad kan tillkomma vid mindre sällskap.
- À la carte [222 kB, PDF]
- Buffé solsidan [221 kB, PDF]
- Grillbuffé [223 kB, PDF]
- Kvällens husman [220 kB, PDF]
- Medelhavsbuffé [223 kB, PDF]
- Smörgåsbord [223 kB, PDF]
- Snittar [220 kB, PDF]
- Solsidans taco [223 kB, PDF]
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Vill du boka lunch, middag, konferensfika eller begära offert?
Kontakta oss för mer information.
Anne-Maj Larsson
Telefon: 0920-28 42 76
E-post: solsidan@norrbotten.se
Mats Danielsson, Teamledare
Telefon: 076-104 93 08
E-post mats.danielsson@norrbotten.se
Anders Broström, Enhetschef
Telefon: 076-128 41 39
anders.brostrom@norrbotten.se