Restaurang Solsidan, Regionhuset
Betalsätt
Från och med den 1 maj 2023 blir vi kontantfria och tar vi endast emot kort och kundkort som betalsätt. Vi tar inte längre emot kontanter som betalning.
Öppettider
Måndag-fredag, 8.00-15.00
Lunch serveras 11.00-13.30
Priser
Dagens lunch: 110 kr
Betalning med laddat kund-kort: 100 kr
Barn 0-2 år: äter gratis med betalande vuxen
Barn 3-9 år: 75 kr
Barn från 10 år: 110 kr
All fisk är från hållbart fiske (MSC) med undantag för den Norska laxen, nötkött är från lokala gårdar i samarbete med bland annat Nyhléns Hugosons. Grönsaker & potatis är efter tillgång ekologiskt, lokalt eller svenskodlat. Mejeriprodukter är i första hand från lokal ekologisk produktion. Fråga gärna om ni har funderingar om ursprung, eko eller annat.
Måndag 20/3
- Spaghetti carbonara
- Ångad sej med rödbetor och kapris
- Vegetarisk: Lökpaj med ädelost
- Soppa: Krämig champinjon
Tisdag 21/3
- Biffstroganoff med gräddfil och basmatiris
- Stekt kapkummel med citron och dillcrème
- Vegetarisk: Bönbiffar med tomatrelish
- Soppa: Rotselleri
Onsdag 22/3
- Ostpanerad kycklinglår med tomatsås och basmatiris
- Ångad fisk med krämig räkbuljong
- Vegetarisk: Rotsaks och qinoaragu
- Soppa: Potatis och purjolök
Torsdag 23/3
- Nötfärsbiffar med rosmarinsky och stekt potatis
- Solsidans pokebowl
- Vegetarisk: Potatis och morotsbiffar med raita
- Soppa: Gula ärtor & pannkaka rimmat bogfläsk, timjan och mejram
Fredag 24/3
- BBQ på fläskkarré med chipotlecreme och coleslaw
- Stekt strömming med skirat dillsmör
- Vegetarisk: Indisk curry med kikärter och blomkål
- Soppa: Morot med chili och vitlök
- Efterrätt: Kladdkaka med grädde och bär
Till samtliga måltider serveras smör, bröd, stor salladsbuffé, måltidsdryck.
Med reservation för ändringar.
Måndag 27/3
- Fläskytterfile med grönpepparsås
- Fisk och skaldjursconfi med aioli
- Vegetarisk: Spenat och västerbottensostpaj
- Soppa: Krämig champinjon
Tisdag 28/3
- Köttfärslimpa fylld med bacon och ost serveras med balsamicosky samt potatispuré
- Pocherad fisk med sockerärter och vitvinssås
- Vegetarisk: Bondomelett med hummus
- Soppa: Rotselleri
Onsdag 29/3
- Palt och blodpalt serveras med stekt bogfläsk, lingon och smör
- Stekt fisk med pepparmajonnäs
- Vegetarisk: Falafel med ratatouille
- Soppa: Potatis och purjolökssoppa
Torsdag 30/3
- Citronmarinerat kycklinglår med crust serveras med aioli
- Pocherad fisk toppad med gravad lax och citroncrème
- Vegetarisk: Chevre rostade betor
- Soppa: Gula ärtor & pannkaka rimmat bogfläsk, timjan och mejram
Fredag 31/3
- Pulled beef taco med pico di gallo och picklad rödkål
- Fish taco med sirachacreme
- Vegetarisk: Enchilada med salsa och guacamole
- Soppa: Morot med chili och vitlök
- Efterrätt: Marängsviss
Till samtliga måltider serveras smör, bröd, stor salladsbuffé, måltidsdryck.
Med reservation för ändringar.
Personalkostnad kan tillkomma vid mindre sällskap.
- À la carte [222 kB, PDF]
- Buffé solsidan [221 kB, PDF]
- Grillbuffé [223 kB, PDF]
- Kvällens husman [220 kB, PDF]
- Medelhavsbuffé [223 kB, PDF]
- Smörgåsbord [223 kB, PDF]
- Snittar [220 kB, PDF]
- Solsidans taco [223 kB, PDF]
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Vill du boka lunch, middag, konferensfika eller begära offert?
Kontakta oss för mer information.
Anne-Maj Larsson
Telefon: 0920-28 42 76
E-post: solsidan@norrbotten.se
Mikael Jakobsson, Teamledare
Telefon: 070-592 46 63
E-post mikael.jakobsson@norrbotten.se
Anders Broström, Enhetschef
Telefon: 076-128 41 39
anders.brostrom@norrbotten.se