Restaurang Hotell Vistet
I hotellets restaurang serveras frukost, lunch, middag och kvällsfika.
Dagens lunch serveras 11.30–13.00 på vardagar och 12.00–13.00 på helgdagar.
Dagens middag serveras 17.00–18.30.
För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.
Till samtliga måltider serveras smör, bröd, salladsbuffé, måltidsdryck samt kaffe.
Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen. Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.
Måndag 28/4
Lunch
- Korv stroganoff med ris
- Couscouspytt med kall örtsås
Middag
- Sticky chicken med asiatisk gurksallad och ris
- Grönsaksbiff med het tomatsås
Tisdag 29/4
Lunch
- Köttgryta med bacon och kantareller samt kokt potatis
- Sparris- och blomkålssoppa
Middag
- Fransk fisk med örtig pankotopping, dillmayo, picklad fänkål och potatismos
- Spenatlasagne med keso
Onsdag 30/4 – Valborgsmässoafton
Lunch
- Färskost- och spenatfylld sprödbakad fisk med remouladsås, citron och kokt potatis
- Grönsaksgratäng med smultäcke
Middag
- Kycklingfajitas med chimichurri, tortillabröd, nachos, yoghurt och ris
- Pepparotsgryta med quorn och kokt potatis
Torsdag 1/5 – Första maj
Lunch
- Kålpudding med gräddsås samt kokt potatis
- Pastagratäng med ostsås, broccoli och soltorkade tomater
Middag
- Rostad kycklinglårfilé med dragonsås och ris
- Husets kikärtsbiffar med morotsraita och ris
Fredag 2/5
Lunch
- Fläskschnitzel med bearnaisesås, citron, färsk persilja och rostad potatis
- Linsbolognese med spagetti
Middag
- Gulaschgryta med gräddfil och ris
- Het pannoumioststroganoff samt ris
Lördag 3/5
Lunch
- Spansk färsbiff samt potatisgratäng med feta och soltorkad tomat
- Tomatpaj med ost och persilja samt provensalsk gräddfilsdressing
Middag
- Fisksufflé med skirat smör och kokt potatis
- Majsfritters med krämig ostdressing samt rostad potatis
Söndag 4/5
Lunch
- Mangokyckling med örter samt ris
- Sojafärslåda med keso, gräddsås och kokt potatis
Middag
- Fläskgryta med lingon och kokt potatis
- Karibisk grönsaksbiff med örtkryddad sås och kokt potatis
Med reservation för ändringar.
Måndag 5/5
Lunch
- Panerad fiskburgare med hamburgerbröd, fänkålsslaw med äpple, dill, citron och klyftpotatis
- Vårrullar med sweet chilisås och ris
Middag
- Kycklingcurry med ris
- Potatisbullar med lingonsylt
Tisdag 6/5
Lunch
- Souvlakikryddad fläskkarré med tzatziki och rostad potatis
- Het vitkålssoppa och gräddfil
Middag
- Sej med citronsås och kokt potatis
- Krämig quorngryta och ris
Onsdag 7/5
Lunch
- Strimlad biff med kantareller och basilika samt ris
- Grönsaksfrestelse
Middag
- Marinerad kyckling med chilibearnaise och rostade rotsaker
- Indisk gryta med quorn och ingefära samt ris
Torsdag 8/5
Lunch
- Ugnsstekt regnbågslax med öjebyröra, citron och kokt potatis
- Falafel med het salsa och kokt potatis
Middag
- Köttfärssås med rödvin och spagetti
- Baljgryta med basilika och fetaost samt kokt potatis
Fredag 9/5
Lunch
- Asiatisk färspanna med exotisk fruktsalsa samt ris och färsk koriander
- Vegoteriyaki med ris
Middag
- Het kycklingpasta
- Lasagne med linser och keso
Lördag 10/5
Lunch
- Kalops med inlagda rödbetor och kokt potatis
- Grönsaksgratäng med cayenne samt kokt potatis
Middag
- Laxpasta
- Pizza med kronärtskocka
Söndag 11/5
Lunch
- Ostfylld köttfärslimpa med gräddsås, kokt potatis och lingonsylt
- Quorngratäng med broccoli och kokt potatis
Middag
- Fransk fläskgryta med senap och kokt potatis
- Grönsaksburgare med potatis- och fänkålsgratäng
Med reservation för ändringar.
Måndag 12/5
Lunch
- Marinerad kyckling med lagrad ost- och timjansås samt rostad potatis
- Grekisk bulgurpytt med tzatziki
Middag
- Sprödbakad fisk med gräddfilssås, citron samt kokt potatis
- Raggmunkar med lingonsylt
Tisdag 13/5
Lunch
- Grekisk färsbiff med gremolatayogurt samt rostad potatis
- Quornburritos med gräddfil
Middag
- Fisksufflé med skirat smör, kokt potatis, citron och dill
- Honungsglaserad rotsakspytt med krämig ostdressing
Onsdag 14/5
Lunch
- Kyckling Tennessee med honung- och fetaostcrème, färsk persilja samt rostad potatis
- Pastasås med soltorkade tomater och oliver
Middag
- Laxfrestelse med skirat smör
- Vårrullar, sötsur sås och ris
Torsdag 15/5
Lunch
- Skinkstek med äppelgräddsås, pressgurka och rostad potatis
- Grönsaksjansson
Middag
- Husets färslåda med ajvar, krämig paprikasås samt rostad potatis
- Currygryta med quorn och ris
Fredag 16/5
Lunch
- Fish taco med hot mayo, mangosalsa, ris, tortillabröd och nachos
- Vegetarisk tacopaj samt gräddfilsdressing med vitlök
Middag
- Kycklinglasagne med mozzarella
- Sojafärssås med spaghetti
Lördag 17/5
Lunch
- Stekt falukorv med stuvad vitkål och kokt potatis
- Husets morotsbiffar med örtagårdssås och rostad potatis
Middag
- Köttfärsfrestelse
- Kikärtspannkakor med pannkakssylt
Söndag 18/5
Lunch
- Kycklingsås med soltorkade tomater och ris
- Grönsaksburgare med tzatziki och kokt potatis
Middag
- Viltskavspasta
- Lasagne med linser och keso
Med reservation för ändringar.
Frukost
Måndag-fredag kl.07.15-09.30
Lördag-söndag kl.08.00-09.30
Lunch
Måndag-fredag kl.11.30-13.00
Lördag-söndag kl.12.00-13.00
Middag
Måndag-söndag kl.17.00-18.30
Kvällsfika
Måndag-söndag kl.19.30-20.30
För kontakt med restaurangen, ring oss.
Telefon: 0920-23 90 06