Restaurang Kustsidan - Piteå sjukhus

Välkommen till restaurang Kustsidan på Piteå sjukhus!

Lunchen som serveras i restaurangen är till stor del lagad från grunden av personalen. Lokala och regionala råvaror prioriteras. Vi använder också msc-märkt fisk, svenskt kött och ekologiska produkter i stor utsträckning. Med detta uppnår vi Region Norrbottens ekologiska mål.

Öppettider

Måndag till fredag: kl 11.00-13.00
Lördag, söndag och helgdagar stängt. 

Dagens lunch: 115 kr
För regionanställda: 105 kr
Barn 0-2 år: äter gratis med betalande vuxen
Barn 3-9 år: 80 kr
Barn från 10 år: 115 kr

Dagens soppa: 100 kr
För regionanställda: 90 kr

Meny

Måndag 17/2

  • Raggmunk med stekt fläsk
  • Vegetarisk Risotto
  • Veckans soppa: Sparrissoppa

Tisdag 18/2

  • Chilimarinerad kycklinglårfilé, rostad potatis, sås med soltorkad tomat
  • Vegetarisk pastagratäng
  • Veckans soppa: Sparrissoppa

Onsdag 19/2

  • Biffstroganoff, ris
  • Vegetarisk korvgratäng med broccoli, potatis
  • Veckans soppa: Sparrissoppa
  • Dessert: Ananaspaj, vaniljsås

Torsdag 20/2

  • Fläskpastrami, potatisgratäng, bearnaisesås
  • Crepes med vegetarisk fyllning
  • Veckans soppa: Sparrissoppa

Fredag 21/2

  • Lasagne Alfredo
  • Grekisk Vego gratäng med tomt & bönor
  • Veckans soppa: Sparrissoppa
  • Dessert: Kokostoscakaka, vispad grädde

I måltiden ingår salladsbord, bröd, smör, måltidsdryck och kaffe med kaka.

Med reservation för eventuella ändringar.

Måndag 24/2

  • Krämig kycklingsås med soltorkad tomat, ris
  • Grönsaksjansson
  • Veckans soppa: Indisk linssoppa

Tisdag 25/2

  • Mustig högrevsgryta, potatis
  • Vegetarisk lasagne med linser
  • Veckans soppa: Indisk linssoppa

Onsdag 26/2 

  • Chili Con Carne, ris, nachos
  • Vegetarisk paj med spenat, fetaost & soltorkad tomat
  • Veckans soppa: Indisk linssoppa
  • Dessert: Rabarberpaj, vaniljsås

Torsdag 27/2

  • Ugnstekt fläskkotlett, stekt potatis, pepparsås
  • Paprika med vegetarisk fyllning
  • Veckans soppa: Indisk linssoppa

Fredag 28/2

  • Västerbottenostgratinerad laxfilé, vitvinssås, potatis
  • Quorn med Teriyakisås, ris
  • Veckans soppa: Indisk linssoppa
  • Dessert: Vit chokladkladdkaka, hallonsås, gräddklick

I måltiden ingår salladsbord, bröd, smör, måltidsdryck och kaffe med kaka.

Med reservation för eventuella ändringar.

Måndag 3/3

  • Masala Kycklinggryta med spenat, ris
  • Grönsaksbiff Caribean, tzatziki
  • Veckans soppa: Tomatsoppa

Tisdag 4/3

  • Bruna bönor, stekt fläsk, korv, potatis, semmelkladdkaka
  • Vegetarisk Nudel wok
  • Veckans soppa: Tomatsoppa

Onsdag 5/3

  • Fisk i vitvinssås med tomat & basilika, potatis
  • Crepes med vegetarisk fyllning
  • Veckans soppa: Tomatsoppa
  • Dessert: Blåbärskaka, vaniljsås

Torsdag 6/3 

  • Hemlagad schnitzel, stekt potatis, rödvinssås
  • Squash med vegetarisk fyllning
  • Veckans soppa: Tomatsoppa

Fredag 7/3

  • BBQ-glaserad fläskkotlett, potatisgratäng, bearnaise
  • Vegetarisk Risotto
  • Veckans soppa: Tomatsoppa
  • Dessert: Vaniljpannacotta, bärsås

I måltiden ingår salladsbord, bröd, smör, måltidsdryck och kaffe med kaka.

Med reservation för eventuella ändringar.

Måndag 10/3

  • Krämig kycklingpasta med kantareller
  • Sweetchiliwokade grönsaker med Quorn, ris
  • Veckans soppa: Thaisoppa med kokos & lime

Tisdag 11/3

  • Medelhavsgratinerad fiskgratäng, potatis
  • Vegetarisk makaronilåda med rotsaker
  • Veckans soppa: Thaisoppa med kokos & lime

Onsdag 12/3

  • Rimmad oxbringa, rostade fotfrukter, pepparrotskräm
  • Vegetarisk schnitzel, kall örtsås
  • Veckans soppa: Thaisoppa med kokos & lime
  • Dessert: Ananaspaj, vaniljsås

Torsdag 13/3

  • Viltskav, potatismos
  • Paprika med vegetarisk fyllning
  • Veckans soppa: Thaisoppa med kokos & lime

Fredag 14/3

  • Grillbuffé: BBQ marinerad Drumsticks, örtbakad fläskytterfilé, potatisgratäng, pepparsås/ bea
  • Kinesisk nudel wok
  • Veckans soppa: Thaisoppa med kokos & lime
  • Dessert: Vit chokladkladdkaka, hallonsås, gräddklick

     

I måltiden ingår salladsbord, bröd, smör, måltidsdryck och kaffe med kaka.

Med reservation för eventuella ändringar.

Restaurangen
Telefon: 0911-751 34

Produktionsköket
Telefon: 0911-750 66

Enhetschef Per Clausén
Telefon: 0920-284743