Restaurang Källan - Sunderby sjukhus
Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.
Öppettider
Helgfri vardag: kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras till kl. 16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar kl. 10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt
Information gällande tisdag 3/12, onsdag 4/12 & torsdag 5/12
IRestaurangen är öppen från kl 8:00 till kl 15:00.
Julbuffén erbjuds endast till förbokade gäster som mat på plats eller take-away.
Julbuffén kan ej beställas som catering.
Grillen är stängd, men det finns färdigmat, sallader, smörgåsar och fika till försäljning.
Vill du äta dagens rätt, dessa dagar, går det bra att besöka restaurang Vistet.
Resultat av kundenkät
Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!
Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.
Grillmeny
Meny
Med reservation för ändringar.
Måndag 18/11
- Lunchsoppa; Morot
- Vårrullar med sweet chilisås
- Panerad fiskburgare med dillmayo, picklad fänkål, citron & pommes
- Kycklingcurry med ris & färsk koriander
Tisdag 19/11
- Lunchsoppa; Grön ärt
- Grönsaksbiff med gräddfilsdressing
- Husets färslåda med ajvar, krämig paprikasås & rostad potatis
- Sej med citronsås, färsk dill & kokt potatis
Onsdag 20/11
- Lunchsoppa; Blomkål
- Vegetarisk tacofärs
- Tacofärs med mangosalsa, vitlöksdressing, tacosås, nachos, tortillabröd & riven ost
- Chili- & koriandermarinerad kyckling med limeaioli samt rostad potatis
Torsdag 21/11
- Lunchsoppa; Broccoli
- Baljgryta med basilika & fetaost
- Tomat- & basilikagratinerad sej samt kokt potatis
- Köttfärssås med rödvin samt spaghetti & riven hårdost
Fredag 22/11 – Indiskt tema
- Lunchsoppa; Indisk linssoppa
- Pannoumi Tikka Masala
- Chicken Tikka med mango chutney samt ris & färsk koriander
- Husets indiska koftas (köttbullar) i sås samt ris
- Dessert - Shrikand med honungsrostade solrosfrön
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 25/11
- Lunchsoppa; Morot med solroskärnor
- Grekisk bulgurpytt med tzatziki
- Senaps- & honungsmarinerad kyckling med gremolatayoghurt samt rostad potatis
- Sprödbakad fisk med gräddfilssås, citron, färsk dill samt kokt potatis
Tisdag 26/11
- Lunchsoppa; Ärtsoppa
- Honungsglaserad rotsakspytt med krämig ostdressing
- Köttfärslåda med bacon & fetaost, gräddsås samt rostad potatis
- Fisksufflé med skirat smör, citron samt kokt potatis
Onsdag 27/11
- Lunchsoppa; Svamp
- Pasta med soltorkade tomater och oliver
- Koreansk kycklingbulgogi med snabb kimchisallad & ris
- Laxfrestelse med picklad fänkål
Torsdag 28/11
- Lunchsoppa; Tomat
- Grönsaksjansson
- Skinkstek med äppelgräddsås, svartvinbärsgelé, pressgurka & kokt potatis
- Tacogratäng med picklad rödlök, nachos samt ris
Fredag 29/11– Franskt tema
- Lunchsoppa; Fransk lök- & potatissoppa
- Rödbetsbiffar med getostcrème
- Boeuf Bourguignon med potatismos
- Dijonsenapskyckling med rödlöksmarmelad & örtrostad potatis
- Dessert; Clafoutis aux cerises (körsbärspudding) med vispad grädde
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 2/12
- Lunchsoppa; Lins
- Champinjoncrêpes med västerbottenost
- Spansk färsbiff med oliv- & fetaostcrème samt rostad potatis
- Sprödbakad fisk med remouladsås, citron, färsk dill samt kokt potatis
Tisdag 3/12 - Torsdag 5/12
Julbuffé, endast för förbokade gäster (personal)
- Gravad lax, hovmästarsås, husets 3 sillar, griljerad julskinka,
mimosasallad, ägg, kärringröra, räksallad, rödbetsallad, västerbottenspaj. - Prinskorv, husets köttbullar, julglaserad fläskkarré, Janssons frestelse,
potatis, husets vörtbröd med vispat västerbottensmör. - Sojabullar, vegoprins, grönsaksjansson, omelett med fetaost.
- Dessert; Polkagriskakor, saffranskakor, pepparkakor, rocky road, ädelost,
björnbärsmarmelad, skumtomtar, julmust och glögg.
Fredag 6/12
- Lunchsoppa; Thaiinspirerad grönsakssoppa
- Zucchinibiffar med ost & persilja, fetaostdressing samt kokt potatis
- Kycklingschnitzel med kryddsmör samt rostad potatis
- Lasagne al forno, riven hårdost
- Dessert
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Övrigt
Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Ordinarie pris
Dagens lunch: 115 kr
Personalpris
Dagens lunch: 105 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)
Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris
Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se
Kontoret: 0920-28 21 79
Johanna Isaksson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: Johanna.isaksson-vallström@norrbotten.se
Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-17.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.
För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.
Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.
För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.
Specialkost
Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.