Restaurang Källan - Sunderby sjukhus

Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.

Öppettider 

Helgfri vardag: kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras till kl. 16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar kl. 10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt

Restaurang Källan kommer stänga kl. 15.00 på onsdag 30 oktober och på fredag 1 november.

Resultat av kundenkät

Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!

Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.

Grillmeny

Restaurang Källans grillmeny

Meny

Med reservation för ändringar.

Måndag 28/10

  • Lunchsoppa; morot med rostade solrosfrön
  • Tortellinigratäng med tomat, ricotta och spenat
  • Teriyakikyckling med ris
  • Grekisk färsbiff med het feta- och paprikaröra samt rostad potatis

Tisdag 29/10

  • Lunchsoppa; broccoli
  • Majsbiffar med jalapeño- och koriandermajonnäs, citron, rostad lök och rostad potatis
  • Pankopanerad torsk med jalapeño- och korandermajonnäs, citron, rostad lök & rostad potatis
  • Kreolsk gryta med chorizo samt kokt potatis

Onsdag 30/10

  • Lunchsoppa; svamp
  • Pizza med kronärtskocka, tomat och champinjoner
  • Barbecuekyckling med Alabama white sauce, rostad majssalsa och klyftpotatis
  • Laxpasta med citron och basilika, citron samt färsk dill

Torsdag 31/10

  • Lunchsoppa; tomat
  • Husets linsbiffar med vitost samt örtdressing
  • Fisksufflé med skirat smör, färsk dill, citron och kokt potatis
  • Viltskav med potatismos, lingonchutney och färsk persilja

Fredag 1/11

  • Lunchsoppa; jordärtskockssoppa med feta och krutonger
  • Vegetarisk moussaka
  • Gyros med pitabröd, tzatziki och pommes frites
  • Stifado (kryddig köttgryta) med kokt potatis
  • Grekisk sallad
  • Dessert - Cheesecakekräm med feta, honung, persika och mandel

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 4/11

  • Lunchsoppa; Broccoli
  • Pitepalt utan fläsk
  • Spansk färsbiff med feta- & olivcreme samt rostad potatis
  • Stekt pitepalt med skirat smör & lingonsylt

Tisdag 5/11

  • Lunchsoppa; Thailändsk grönsakssoppa
  • Grönsaksburgare med morotstzatziki
  • Apelsinfisk med basilikapotatismos
  • Marinerad kyckling med bearnaisesås, färsk persilja & rostade rotsaker

Onsdag 6/11

  • Lunchsoppa; Blomkål
  • Zucchinibiffar med ost & persilja samt fetaostdressing
  • Pannbiff med lingongräddsås, pressgurka, färsk persilja & kokt potatis
  • Tortellinigratäng med kryddig korv & smakrik ost

Torsdag 7/11

  • Lunchsoppa; Svamp
  • Husets falafel med nordafrikansk tomatsås & ris
  • Lasagne med rökt lax, spenat & soltorkad tomat
  • Orientalisk köttgryta med ris & yoghurt

Fredag 8/11

  • Lunchsoppa; Grön ärt
  • Vegetarisk Texas chili med ärtguacamole, nachos & ris
  • Kycklingfajitas med chimichurri, tortillabröd, nachos, yoghurt & ris
  • Sprödbakad fisk med tomat & mozzarella, basilikaaioli, citron samt kokt potatis
  • Dessert

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 11/11

  • Lunchsoppa; Blomkål
  • Grönsaksbiff med het tomatsås
  • Ost- & spenatfylld sprödbakad fisk med tartarsås, citron & kokt potatis
  • Sticky chicken med asiatisk gurksallad & ris

Tisdag 12/11        

  • Lunchsoppa; Tomat
  • Spenatlasagne med keso
  • Köttgryta med bacon & kantareller, svartvinbärsgelé samt kokt potatis
  • Fransk fisk med örtig pankotopping, dillmayo, picklad fänkål, citron, färsk dill & potatismos

Onsdag 13/11

  • Lunchsoppa; Broccoli
  • Asiatiska bönbollar med vegetarisk nuoc cham & nudelwok
  • Röd currymarinerad kyckling med nuoc cham & nudelwok
  • Krämig grönpeppargryta med svartvinbärsgelé & rostad potatis

Torsdag 14/11

  • Lunchsoppa; Morot
  • Pastagratäng med ostsås, broccoli & soltorkade tomater
  • Bakad potatis med skagenröra
  • Rostad kycklinglårfilé med dragonsås, färsk persilja & ris

Fredag 15/11 

  • Lunchsoppa; Thailändsk grönsakssoppa
  • Het Pannoumioststroganoff med ris
  • Souvlakikryddad fläskkarré med tzatziki samt potatisgratäng med fetaost & soltorkad tomat
  • Gulaschgryta med gräddfil & ris
  • Dessert 

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Övrigt

Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.  

Ordinarie pris
Dagens lunch: 115 kr

Personalpris
Dagens lunch: 105 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)

Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris

Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se 
Kontoret: 0920-28 21 79

Johanna Isaksson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: Johanna.isaksson-vallström@norrbotten.se 

Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-17.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.

För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.

Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.

För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.

Specialkost

Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.