Restaurang Källan - Sunderby sjukhus
Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.
Öppettider
Helgfri vardag: kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras till kl. 16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar kl. 10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt
Restaurang Källan kommer stänga kl. 15.00 på onsdag 30 oktober och på fredag 1 november.
Resultat av kundenkät
Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!
Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.
Grillmeny
Meny
Med reservation för ändringar.
Måndag 28/10
- Lunchsoppa; morot med rostade solrosfrön
- Tortellinigratäng med tomat, ricotta och spenat
- Teriyakikyckling med ris
- Grekisk färsbiff med het feta- och paprikaröra samt rostad potatis
Tisdag 29/10
- Lunchsoppa; broccoli
- Majsbiffar med jalapeño- och koriandermajonnäs, citron, rostad lök och rostad potatis
- Pankopanerad torsk med jalapeño- och korandermajonnäs, citron, rostad lök & rostad potatis
- Kreolsk gryta med chorizo samt kokt potatis
Onsdag 30/10
- Lunchsoppa; svamp
- Pizza med kronärtskocka, tomat och champinjoner
- Barbecuekyckling med Alabama white sauce, rostad majssalsa och klyftpotatis
- Laxpasta med citron och basilika, citron samt färsk dill
Torsdag 31/10
- Lunchsoppa; tomat
- Husets linsbiffar med vitost samt örtdressing
- Fisksufflé med skirat smör, färsk dill, citron och kokt potatis
- Viltskav med potatismos, lingonchutney och färsk persilja
Fredag 1/11
- Lunchsoppa; jordärtskockssoppa med feta och krutonger
- Vegetarisk moussaka
- Gyros med pitabröd, tzatziki och pommes frites
- Stifado (kryddig köttgryta) med kokt potatis
- Grekisk sallad
- Dessert - Cheesecakekräm med feta, honung, persika och mandel
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 4/11
- Lunchsoppa; Broccoli
- Pitepalt utan fläsk
- Spansk färsbiff med feta- & olivcreme samt rostad potatis
- Stekt pitepalt med skirat smör & lingonsylt
Tisdag 5/11
- Lunchsoppa; Thailändsk grönsakssoppa
- Grönsaksburgare med morotstzatziki
- Apelsinfisk med basilikapotatismos
- Marinerad kyckling med bearnaisesås, färsk persilja & rostade rotsaker
Onsdag 6/11
- Lunchsoppa; Blomkål
- Zucchinibiffar med ost & persilja samt fetaostdressing
- Pannbiff med lingongräddsås, pressgurka, färsk persilja & kokt potatis
- Tortellinigratäng med kryddig korv & smakrik ost
Torsdag 7/11
- Lunchsoppa; Svamp
- Husets falafel med nordafrikansk tomatsås & ris
- Lasagne med rökt lax, spenat & soltorkad tomat
- Orientalisk köttgryta med ris & yoghurt
Fredag 8/11
- Lunchsoppa; Grön ärt
- Vegetarisk Texas chili med ärtguacamole, nachos & ris
- Kycklingfajitas med chimichurri, tortillabröd, nachos, yoghurt & ris
- Sprödbakad fisk med tomat & mozzarella, basilikaaioli, citron samt kokt potatis
- Dessert
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 11/11
- Lunchsoppa; Blomkål
- Grönsaksbiff med het tomatsås
- Ost- & spenatfylld sprödbakad fisk med tartarsås, citron & kokt potatis
- Sticky chicken med asiatisk gurksallad & ris
Tisdag 12/11
- Lunchsoppa; Tomat
- Spenatlasagne med keso
- Köttgryta med bacon & kantareller, svartvinbärsgelé samt kokt potatis
- Fransk fisk med örtig pankotopping, dillmayo, picklad fänkål, citron, färsk dill & potatismos
Onsdag 13/11
- Lunchsoppa; Broccoli
- Asiatiska bönbollar med vegetarisk nuoc cham & nudelwok
- Röd currymarinerad kyckling med nuoc cham & nudelwok
- Krämig grönpeppargryta med svartvinbärsgelé & rostad potatis
Torsdag 14/11
- Lunchsoppa; Morot
- Pastagratäng med ostsås, broccoli & soltorkade tomater
- Bakad potatis med skagenröra
- Rostad kycklinglårfilé med dragonsås, färsk persilja & ris
Fredag 15/11
- Lunchsoppa; Thailändsk grönsakssoppa
- Het Pannoumioststroganoff med ris
- Souvlakikryddad fläskkarré med tzatziki samt potatisgratäng med fetaost & soltorkad tomat
- Gulaschgryta med gräddfil & ris
- Dessert
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Övrigt
Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Ordinarie pris
Dagens lunch: 115 kr
Personalpris
Dagens lunch: 105 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)
Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris
Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se
Kontoret: 0920-28 21 79
Johanna Isaksson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: Johanna.isaksson-vallström@norrbotten.se
Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-17.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.
För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.
Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.
För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.
Specialkost
Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.