Restaurang Källan - Sunderby sjukhus
Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.
Öppettider
Helgfri vardag: kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras till kl. 16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar kl. 10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt
Resultat av kundenkät
Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!
Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.
Grillmeny
Meny
Med reservation för ändringar.
Måndag 28/4
- Lunchsoppa: Blomkål
- Grönsaksbiff med het tomatsås
- Korv stroganoff med rostad potatis
- Sticky chicken med asiatisk gurksallad och ris
Tisdag 29/4
- Lunchsoppa: Tomat
- Spenatlasagne med keso
- Köttgryta med bacon och kantareller, svartvinbärsgelé samt kokt potatis
- Fransk fisk med örtig pankotopping, dillmayo, picklad fänkål och potatismos
Onsdag 30/4 – Valborgsmässoafton
- Lunchsoppa: Broccoli
- Grönsaksgratäng med smultäcke
- Färskost- och spenatfylld sprödbakad fisk med tartarsås, citron och kokt potatis
- Kycklingfajitas med chimichurri, tortillabröd, nachos, yoghurt och ris
Torsdagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Torsdag 1/5 – Första maj
Lunch
- Kålpudding med gräddsås samt kokt potatis
- Pastagratäng med ostsås, broccoli och soltorkade tomater
Middag
- Rostad kycklinglårfilé med dragonsås och ris
- Husets kikärtsbiffar med morotsraita och ris
Fredag 2/5
- Lunchsoppa: Thailändsk grönsakssoppa
- Het pannoumioststroganoff
- Fläskschnitzel med bearnaisesås, citron, färsk persilja och rostad potatis
- Gulaschgryta med gräddfil och ris
- Dessert
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 5/5
- Lunchsoppa: Morot
- Vårrullar med sweet chilisås
- Panerad fiskburgare med hamburgerbröd, fänkålsslaw med äpple, dill, citron och pommes frites
- Kycklingcurry med ris
Tisdag 6/5
- Lunchsoppa: Grön ärt
- Grönsaksbiff med gräddfilsdressing
- Souvlakikryddad fläskkarré med tzatziki och rostad potatis
- Sej med citronsås, färsk dill och kokt potatis
Onsdag 7/5
- Lunchsoppa: Blomkål
- Indisk gryta med quorn och ingefära samt ris
- Strimlad biff med kantareller och basilika samt ris
- Marinerad kyckling med chilibearnaise och rostade rotsaker
Torsdag 8/5
- Lunchsoppa: Broccoli
- Lasagne med linser och keso
- Ugnsstekt regnbågslax med öjebyröra, citron och kokt potatis
- Tacogratäng samt ris och nachos
Fredag 9/5 – Asiatiskt tema
- Lunchsoppa: Thaiinspirerad grönsak
- Vegoteriyaki
- Asiatisk färspanna med exotisk fruktsalsa samt ris och färsk koriander
- Het koreansk potatisgratäng med sojastekt kyckling samt lime- och korianderyoghurt
- DESSERT – Kokospannacotta med ananas
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 12/5
- Lunchsoppa: Morot med solroskärnor
- Grekisk bulgurpytt med tzatziki
- Marinerad kyckling med lagrad ost- och timjansås samt rostad potatis
- Sprödbakad fisk med gräddfilssås, citron, färsk dill samt kokt potatis
Tisdag 13/5
- Lunchsoppa: Ärt
- Quornburritos med gräddfil
- Grekisk färsbiff med gremolatayogurt samt rostad potatis
- Fisksufflé med skirat smör, citron samt kokt potatis
Onsdag 14/5
- Lunchsoppa: Svamp
- Fetaostsås med soltorkade tomater och oliver samt ris
- Kyckling Tennessee med honung- och fetaostcrème, färsk persilja samt rostad potatis
- Ostgratinerad falukorv i gräddig chilisås samt ris
Torsdag 15/5
- Lunchsoppa: Tomat
- Grönsaksjansson
- Skinkstek med äppelgräddsås, svartvinbärsgelé, pressgurka och rostad potatis
- Husets färslåda med ajvar, krämig paprikasås samt rostad potatis och färsk persilja
Fredag 16/5 – Mexikanskt tema
- Lunchsoppa: Mexikansk majssoppa
- Vegetarisk tacopaj samt gräddfilsdressing med vitlök
- Fish taco med hot mayo och mangosalsa
- Kycklingtaco med chili cheesemajsdipp
- Dessert – Churros
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Övrigt
Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Ordinarie pris
Dagens lunch: 125 kr
Personalpris
Dagens lunch: 115 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)
Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris
Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se
Kontoret: 0920-28 21 79
Johanna Isaksson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: Johanna.isaksson-vallström@norrbotten.se
Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-16.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.
För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.
Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.
För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.
Specialkost
Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.