Restaurang Källan - Sunderby sjukhus
Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.
Öppettider
Helgfri vardag: kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras kl. 10.30-16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar:10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt - Hotell Vistet har öppet
Resultat av kundenkät
Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!
Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.
Grillmeny
Meny
Måndag 18/8
- Lunchsoppa: Svamp
- Tortellinigratäng med ricotta & spenat
- Spansk räkgryta med ris
- Gratinerad kyckling med grillad paprika samt rostad potatis
Tisdag 19/8
- Lunchsoppa: Broccoli
- Het böngryta med gräddfil & ris
- Kreolsk gryta m. chorizo samt ris
- Färskost- & spenatfylld sprödbakad fisk med tartarsås, citron & kokt potatis
Onsdag 20/8
- Lunchsoppa: Tomat
- Pizza med kronärtskocka, tomat, champinjoner & feta
- Fläsk med röd currysås, färsk koriander samt ris
- Kycklinggratäng med broccoli samt rostad potatis
Torsdag 21/8
- Lunchsoppa: Ängamat
- Lins- & potatisfrestelse med grillost & ajvar
- Fisksufflé med skirat smör, citron, färsk dill & kokt potatis
- Köttbullar med brunsås, potatismos & lingonchutney
Fredag 22/8
- Lunchsoppa: Thaiinspirerad grönsakssoppa
- Grekisk paj med vitlöksdressing
- Fiskgratäng med soltorkad tomat & kokt potatis
- Kyckling i rosmarinsås, svartvinbärsgelé samt rostade rotsaker
- Dessert
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Lördag 23/8
Lunch
- Husets pytt i panna med inlagda rödbetor
- Grönsakssås med curry & kokos samt ris
Middag
- Köttfärssås med spaghetti
- Vårrullar med het salsa & ris
Söndag 24/8
Lunch
- Pasta med kyckling, paprika & champinjoner
- Gratinerade grönsaksburritos med gräddfil
Middag
- Korv Stroganoff med ris
Grönsaksjansson
Till samtliga måltider serveras smör, Källans ekologiska bröd, stor salladsbuffé, måltidsdryck samt kaffe
Med reservation för ändringar
Med reservation för ändringar.
Måndag 25/8
- Lunchsoppa; Morot
- Grillad paprikasås med solrosfrön samt pasta
- Kåldolmar med gräddsås, lingonsylt & kokt potatis
- Pasta Carbonara med riven hårdost & färsk persilja
Tisdag 26/8
- Lunchsoppa; Blomkål
- Grönsaksburgare med morotstzatziki
- Apelsinfisk med basilikapotatismos
- Husets färsbiff med pepparsås & rostad potatis
Onsdag 27/8
- Lunchsoppa; Tomat
- Zucchinibiffar med ost & persilja samt fetaostdressing
- Marinerad kycklinglårfilé med bearnaise & rostad potatis
- Grön currygryta med lax & grönsaker samt ris
Torsdag 28/8
- Lunchsoppa; Grön ärt
- Kokoscurry med quorn samt ris
- Orientalisk köttgryta med rostad potatis, färsk persilja & yoghurt
- Sprödbakad fisk med klassisk dillmajonnäs, citron & rostad potatis
Fredag 29/8
- Lunchsoppa; Thaiinspirerad grönsakssoppa
- Rökig rödbetsburgare
- Pulled beef med picklad rödlök, mexican street cornslaw, hamburgerbröd samt pommes frites
- Fylld frukostkorv med potatismos
- Dessert
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 1/9
- Lunchsoppa: Tomat
- Rotfruktscurry med kall myntasås & ris
- Kebab med pitabröd, orientdressing, sallad samt pommes frites
- Orientalisk fiskgratäng med honung, sambal & citron samt ris & färsk dill
Tisdag 2/9
- Lunchsoppa: Blomkål
- Spenatlasagne med keso
- Balsamicobakad kyckling med färsk persilja & rostad potatis
- Fetaostgratinerad chorizo med potatismos
Onsdag 3/9
- Lunchsoppa: Svamp
- Grönsaksgratäng med smultäcke
- Pankopanerad torsk med remouladsås, citron, färsk dill & kokt potatis
- Pasta Salsiccia Classico med riven hårdost
Torsdag 4/9
- Lunchsoppa: Linser
- Pastagratäng med ost, broccoli & soltorkad tomat
- Stekt kycklinglårfilé med dragonsås, färsk persilja & rostade rotsaker
- Krämig ostfisk med picklad fänkål, citron samt kokt potatis
Fredag 5/9 – Tema Medelhavet
- Lunchsoppa: Minestrone
- Pizza Bianco
- Spanska Albondigas (köttbullar) i tomatsås med rostad potatis
- Grekisk kyckling med tomat & aubergine, tzatziki samt potatisgratäng med soltorkad tomat
- Tomat- & olivsallad
- DESSERT – Cheesecakekräm med feta, honung, persika & mandel
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Övrigt
Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Ordinarie pris
Dagens lunch: 125 kr
Personalpris
Dagens lunch: 115 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)
Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris
Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se
Kontoret: 0920-28 21 79
Johanna Olofsson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: johanna.olofsson-vallstrom@norrbotten.se
Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-16.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.
För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.
Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.
För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.
Specialkost
Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.