Restaurang Källan - Sunderby sjukhus
Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.
Öppettider
Helgfri måndag-torsdag
Restaurangen är öppen kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras kl. 10.30-16.00
Grillen är öppen 10.30-15.45
Helgfri fredag
Restaurangen är öppen kl. 7.00–15.00
Dagens rätt serveras kl. 10.30-15.00
Grillen är öppen 10.30-14.45
Helger och röda dagar: Stängt - Hotell Vistet har öppet
Resultat av kundenkät
Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!
Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.
Grillmeny
Meny
Med reservation för ändringar.
Måndag-fredag serveras Källans bröd med västerbottenssmör, ett utbud av julens godsaker och glögg.
Måndag 8/12
- Lunchsoppa: Blomkål
- Krämig saffranspasta med grillost
- Sprödbakad fisk med senaps- och äppelcrème, citron samt kokt potatis och färsk dill
- Husets julköttbullar med enbärsgräddsås, kokt potatis och pressgurka
Tisdag 9/12
- Lunchsoppa: Tomat
- Grönkålspaj med cheddar och pumpafrö samt pärontzatziki
- Glöggmarinerad kycklinglårfilé med saffransaioli och ris
- Fisksufflé med skirat smör, citron samt kokt potatis och färsk dill
Onsdag 10/12
- Lunchsoppa: Broccoli
- Grönsaksjansson
- Biff stroganoff med ris och färsk persilja
- Janssons frestelse med kokt ägg
Torsdag 11/12
- Lunchsoppa: Morot
- Vegetarisk gryta med julens kryddor samt äppelchutney
- Julig griljerad lax med västerbottensmos och äppelchutney
- Prinskorv med husets rödbetssallad samt kokt potatis
Fredag 12/12
- Lunchsoppa: Julkryddad sötpotatissoppa
- Pizza Bianco med rödbeta och getost
- Julglaserad fläskkarré med mustsås och rostad potatis
- Senapsstekt kyckling med vörtsmulor samt krämig apelsindoftande brysselkål och kokt potatis
- Julmust
- Dessert: Julig kolamousse med pepparkaka och lingon
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 15/12
- Lunchsoppa: Indisk lins
- Champinjoncrêpes med västerbottensost
- Sprödbakad fisk med remouladsås, citron och kokt potatis
- Chilikyckling med grillad paprikaröra och rostad potatis
Tisdag 16/12
- Lunchsoppa: Grön ärt
- Majsfritters med citron- och gurkyoghurt
- Grekisk färsbiff med fetaostdressing samt rostad potatis
- Portergryta med pressgurka, svartvinbärsgelé, färsk persilja samt kokt potatis
Onsdag 17/12
- Lunchsoppa: Tomat
- Broccolipaj med ädelost samt provencalsk gräddfilsdressing
- Chorizo med husets rökiga sesam- och mangoketchup samt potatismos
- Chili con carne med ris
Torsdag 18/12
- Lunchsoppa: Blomkål
- Zucchinibiffar med ost och persilja samt fetaostdressing
- Fiskpudding med skirat smör, citron, färsk dill samt kokt potatis
- Buldak fire chicken med ris och färsk koriander
Fredag 19/12
- Lunchsoppa: Svamp
- Vegoburgare
- Sprödbakad kycklingburgare med hamburgerbröd, karamelliserad rödlök, chipotledressing samt pommes frites
- Lasagne med riven hårdost
- DESSERT – Äpplekaka med vispad grädde
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Måndag 22/12
- Lunchsoppa: Morot med rostade solrosfrön
- Tortellinigratäng med tomat, ricotta och spenat
- Barbecuekyckling med Alabama white sauce, rostad majssalsa samt rostad potatis
- Kebab med orientdressing, grönsallad, pitabröd och pommes frites
Tisdag 23/12
- Lunchsoppa: Broccoli
- Het vitkålssoppa
- Pankopanerad torsk med klassisk dillmajonnäs, citron och kokt potatis
- Kreolsk gryta med chorizo samt kokt potatis
Onsdag - söndag serveras maten på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Onsdag 24/12 Julafton
Lunch
- Julskinka, rödbetssallad, sill, gravad lax, hovmästarsås, vörtbröd
- Köttbullar, prinskorv och kokt potatis
- Sojabullar, prinskorv av soja
Middag
- Risgrynsgröt, julskinka, vörtbröd, senap
Torsdag 25/12 Juldagen
Lunch
- Janssons frestelse med kokta ägg
- Vegetarisk schnitzel med bearnaisesås och rostad potatis
Middag
- Ugnsrostad kycklinglårfilé med mustsås och rostad potatis
- Grönsaksjansson med kokta ägg
Fredag 26/12 Annandag Jul
Lunch
- Köttgryta med rödvin, svartvinbärsgelé och kokt potatis
- Sojabullar med senapssås och kokt potatis
Middag
- Julkorv med senapssås och kokt potatis
- Quorngryta med rödvin, svartvinbärsgelé och kokt potatis
Lördag 27/12
Lunch
- Stekt falukorv med persiljestuvad potatis
- Grekisk paj med vitlöksdressing
Middag
- Spagetti Bolognese
- Vårrullar med het salsa och ris
Söndag 28/12
Lunch
- Pasta med kyckling, paprika och champinjoner
- Sojafärssås med penne
Middag
- Korv Stroganoff med ris
- Grönsaksburritos med gräddfil
Till samtliga måltider serveras smör, Källans ekologiska bröd, stor salladsbuffé, måltidsdryck samt kaffe
Med reservation för ändringar
Övrigt
Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Ordinarie pris
Dagens lunch: 125 kr
Personalpris
Dagens lunch: 115 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)
Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris
Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se
Kontoret: 0920-28 21 79
Johanna Olofsson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: johanna.olofsson-vallstrom@norrbotten.se
Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-16.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.
För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.
Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.
För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.
Specialkost
Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.