Restaurang Källan - Sunderby sjukhus

Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.

Öppettider 

Helgfri vardag: kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras till kl. 16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar kl. 10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt

Resultat av kundenkät

Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!

Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.

Grillmeny

Restaurang Källans grillmeny

Meny

Med reservation för ändringar.

Måndag 17/2 

  • Lunchsoppa; Morot med solroskärnor
  • Grekisk bulgurpytt med tzatziki
  • Marinerad kyckling med lagrad ost- & timjansås samt rostad potatis
  • Sprödbakad fisk med gräddfilssås, citron, färsk dill samt kokt potatis

Tisdag 18/2

  • Lunchsoppa; Ärt
  • Quornburritos med gräddfil
  • Köttfärslåda med bacon & fetaost, gräddsås samt rostad potatis
  • Fisksufflé med skirat smör, citron samt kokt potatis

Onsdag 19/2

  • Lunchsoppa; Svamp
  • Pasta med soltorkade tomater och oliver
  • Kyckling Tennessee med honung- & fetaostcrème, färsk persilja samt rostad potatis
  • Laxfrestelse med skirat smör

Torsdag 20/2

  • Lunchsoppa; Tomat
  • Grönsaksjansson
  • Skinkstek med äppelgräddsås, svartvinbärsgelé, pressgurka & rostad potatis
  • Biff Stroganoff med ris

Fredag 21/2 – Mexikanskt tema

  • Lunchsoppa; Mexikansk majssoppa
  • Vegetarisk tacopaj samt gräddfilsdressing med vitlök
  • Fish taco med hot mayo & mangosalsa
  • Kycklingtaco med chili cheesemajsdipp
  • Dessert – Churros

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 24/2

  • Lunchsoppa; Lins
  • Champinjoncrêpes med västerbottenost
  • Spansk färsbiff med oliv- & fetaostcrème samt rostad potatis
  • Sprödbakad fisk med remouladsås, citron, färsk dill samt kokt potatis

Tisdag 25/2

  • Lunchsoppa; Tomat
  • Majsfritters med citron- & gurkyoghurt
  • Chili- & koriandermarinerad kyckling med asiatisk mayo, limepicklad rödlök samt ris
  • Portergryta med pressgurka, svartvinbärsgelé samt kokt potatis 

Onsdag 26/2

  • Lunchsoppa; Svamp
  • Broccolipaj med ädelost samt örtdressing
  • Krämig laxgryta med räkor samt kokt potatis & färsk dill
  • Chili con carne med ris

Torsdag 27/2

  • Lunchsoppa; Blomkål
  • Zucchinibiffar med ost & persilja samt fetaostdressing
  • Fiskpudding med skirat smör, citron & kokt potatis
  • Kycklingschnitzel med kryddsmör & rostad potatis

Fredag 28/2 – Italienskt tema

  • Lunchsoppa; Minestrone
  • Pizza Bianco
  • Kycklinggratäng med soltorkad tomat, italiensk ost & örter samt rosmarinrostad gnocchi eller rostad potatis
  • Lasagne al forno samt riven hårdost
  • Dessert; Moccapannacotta med kolasås & flingsalt

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 3/3

  • Lunchsoppa; Svamp
  • Tortellinigratäng med ricotta & spenat
  • Spansk räkgryta med ris
  • Rosépepparmarinerad kyckling med basilikaaioli, färsk persilja & rostad potatis

Tisdag 4/3

  • Lunchsoppa; Broccoli
  • Het böngryta med gräddfil & ris
  • Stekt fläsk & falukorv med bruna bönor, löksås samt kokt potatis
  • Färskost- & spenatfylld sprödbakad fisk med tartarsås, citron & kokt potatis

Onsdag 5/3

  • Lunchsoppa; Tomat
  • Pizza med kronärtskocka, tomat, champinjoner & feta
  • Fläsk med röd currysås, färsk koriander samt ris
  • Kycklinggratäng med broccoli samt rostad potatis

Torsdag 6/3

  • Lunchsoppa; Ängamat
  • Lins- & potatisfrestelse med grillost & ajvar
  • Fisksufflé med skirat smör, citron, färsk dill & kokt potatis
  • Köttbullar med brunsås, potatismos & lingonchutney

Fredag 7/3  

  • Lunchsoppa; Thaiinspirerad grönsakssoppa
  • Grekisk paj med vitlöksdressing
  • Fiskgratäng med soltorkad tomat & kokt potatis
  • Ört- & citronmarinerad kotlettrad med rödvinssås, färsk persilja & rostade rotsaker
  • DESSERT- Citron posset

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Övrigt

Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.  

Ordinarie pris
Dagens lunch: 115 kr

Personalpris
Dagens lunch: 105 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)

Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris

Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se 
Kontoret: 0920-28 21 79

Johanna Isaksson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: Johanna.isaksson-vallström@norrbotten.se 

Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-17.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.

För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.

Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.

För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.

Specialkost

Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.