Restaurang Källan - Sunderby sjukhus
Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.
Öppettider
Helgfri vardag: kl. 7.00–16.00
Dagens rätt serveras till kl. 16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar kl. 10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt
Resultat av kundenkät
Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!
Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.
Grillmeny
Meny
Med reservation för ändringar.
Måndag 13/1
- Lunchsoppa; Indisk lins
- Champinjoncrêpes med västerbottensost
- Sprödbakad fisk med remouladsås, citron & kokt potatis
- Chilikyckling med grillad paprikaröra & rostad potatis
Tisdag 14/1
- Lunchsoppa; Grön ärt
- Majsfritters med citron- & gurkyoghurt
- Spansk färsbiff med mojo rojo samt rostad potatis
- Portergryta med pressgurka, svartvinbärsgelé, färsk persilja samt kokt potatis
Onsdag 15/1
- Lunchsoppa; Tomat
- Broccolipaj med ädelost samt provencalsk gräddfilsdressing
- Kyckling Diavolo med myntayoghurt samt ris
- Chili con carne med ris
Torsdag 16/1
- Lunchsoppa; Blomkål
- Vegeschnitzel med kryddsmör, citron & pommes frites
- Fiskpudding med skirat smör, citron, färsk dill samt kokt potatis
- Kycklingschnitzel med kryddsmör, citron & pommes frites
Fredag 17/1
- Lunchsoppa; Svamp
- Zucchinibiffar med ost & persilja, fetaostdressing samt kokt potatis
- Basilika- & mozzarellagratinerad fläskfilé med pepparsås & rostad potatis
- Lasagne med riven hårdost & färsk basilika
- Dessert
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 20/1
- Lunchsoppa; morot med rostade solrosfrön
- Tortellinigratäng med tomat, ricotta & spenat
- Szechuankyckling med ris
- Grekisk färslåda med het feta- & paprikaröra samt rostad potatis
Tisdag 21/1
- Lunchsoppa; broccoli
- Majsbiffar med jalapeño- & koriandermajonnäs, citron, rostad lök & rostad potatis
- Pankopanerad torsk med jalapeño- & koriandermajonnäs, citron, rostad lök & rostad potatis
- Kreolsk gryta med chorizo samt kokt potatis
Onsdag 22/1
- Lunchsoppa; svamp
- Pizza med kronärtskocka, tomat & champinjoner
- Gyros med pitabröd, grekisk sallad, tzatziki & pommes frites
- Laxpasta med citron & basilika, citron samt färsk dill
Torsdag 23/1
- Lunchsoppa; tomat
- Husets linsbiffar med vitost samt örtdressing
- Fisksufflé med skirat smör, färsk dill, citron & kokt potatis
- Viltskav med potatismos, lingonchutney & färsk persilja
Fredag 24/1 – Jamaicanskt tema
- Lunchsoppa; karibisk
- Jerk vego med mangosalsa, lime- & korianderyoghurt samt kokosris
- Jerk chicken med mangosalsa, lime- & korianderyoghurt samt kokosris
- Jamaicansk köttgryta (oxsvansgryta utan svans) med ris
- DESSERT- Kokosgratinerad ananas med vispad grädde
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 27/1
- Lunchsoppa; Broccoli
- Pitepalt utan fläsk
- Spansk färsbiff med feta- & olivcrème samt rostad potatis
- Stekt pitepalt med skirat smör & lingonsylt
Tisdag 28/1
- Lunchsoppa; Thailändsk grönsakssoppa
- Grönsaksburgare med morotstzatziki
- Apelsinfisk med basilikapotatismos
- Marinerad kyckling med bearnaisesås & rostade rotsaker
Onsdag 29/1
- Lunchsoppa; Blomkål
- Zucchinibiffar med ost & persilja samt fetaostdressing
- Pannbiff med lingongräddsås, pressgurka, färsk persilja & kokt potatis
- Tortellinigratäng med kryddig korv & smakrik ost
Torsdag 30/1
- Lunchsoppa; Svamp
- Pasta med squash- & fetaostsås
- Lasagne med rökt lax, spenat & soltorkad tomat samt riven hårdost
- Orientalisk köttgryta med ris & yoghurt
Fredag 31/1
- Lunchsoppa; Grön ärt
- Vegetarisk Texas chili med ärtguacamole, nachos & ris
- Kycklingfajitas med chimichurri, tortillabröd, nachos, yoghurt & ris
- Sprödbakad fisk med tomat & mozzarella, basilikaaioli, citron samt kokt potatis
- Dessert
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Övrigt
Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Ordinarie pris
Dagens lunch: 115 kr
Personalpris
Dagens lunch: 105 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)
Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris
Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se
Kontoret: 0920-28 21 79
Johanna Isaksson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: Johanna.isaksson-vallström@norrbotten.se
Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-17.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.
För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.
Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.
För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.
Specialkost
Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.