Restaurang Källan - Sunderby sjukhus
Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.
Öppettider
Helgfri vardag: kl. 8.00–16.00
Dagens rätt serveras till kl. 16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar kl. 10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt
Den fredag 24/5 kommer restaurangen stänger kl. 15:00
Nya öppettider från och med 4/3
Från och med måndag 4/3 kommer restaurang Källan att ändra sina öppettider till 7.00-16.00.
Från 7.00-10.00 kommer det att finnas frukosterbjudande från 49kr. Vi erbjuder nyheter som smoothie, yoghurt med granola, overnight oats och ingefärashots. Välkommen på frukost hos oss!
Avvikande öppettider
Det kommer att vara avvikande öppettider under vecka 25-32, enligt nedanstående:
Helgfri vardag: kl. 8.00–15.00
Dagens rätt serveras till kl. 15.00
Grillen: Stängd
Helger och röda dagar: Stängt
Resultat av kundenkät
Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!
Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.
Grillmeny
Meny
Med reservation för ändringar.
Måndag 24/6
- Lunchsoppa: svamp
- Tortellinigratäng med ricotta och spenat
- Spansk räkgryta med ris
- Rosépepparmarinerad kyckling med basilikaaioli och rostad potatis
Tisdag 25/6
- Lunchsoppa: broccoli
- Het böngryta med gräddfil och ris
- Kreolsk gryta med chorizo samt rostad potatis
- Sprödbakad fisk med tartarsås, citron och rostad potatis
Onsdag 26/6
- Lunchsoppa: tomat
- Pizza med kronärtskocka, tomat, champinjoner och feta
- Laxpasta med citron och basilika
- Kycklinggratäng med broccoli samt ris
Torsdag 27/6
- Lunchsoppa: : ängamat
- Krämig quorngryta
- Fisksufflé med skirat smör, citron, färsk dill och kokt potatis
- Köttbullar med brunsås, potatismos och lingonchutney
Fredag 28/6
- Lunchsoppa: Thaiinspirerad grönsakssoppa
- Makaronilåda med rotsaker
- Fiskgratäng med soltorkad tomat och kokt potatis
- Fläsk med röd currysås, färsk koriander samt ris
- Desssert
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 1/7
- Lunchsoppa: morot
- Grillad paprikasås med solrosfrön samt pasta
- Kåldolmar med gräddsås, lingonsylt och kokt potatis
- Pasta Carbonara med riven hårdost och färsk persilja
Tisdag 2/7
- Lunchsoppa: blomkål
- Grönsaksburgare med morotstzatziki
- Apelsinfisk med basilikapotatismos
- Teriyakikyckling med ris
Onsdag 3/7
- Lunchsoppa: tomat
- Zucchinibiffar med ost och persilja, fetaostdressing & kokt potatis
- Marinerad kycklinglårfilé med chilibearnaise samt rostad potatis
- Grekisk färsbiff med fetaostdressing samt rostad potatis
Torsdag 4/7
- Lunchsoppa: grön ärt
- Kokoscurry med quorn samt ris
- Orientalisk köttgryta med kokt potatis och yoghurt
- Pankopanerad torsk med remouladsås, citron samt kokt potatis
Fredag 15/7
- Lunchsoppa: thaiinspirerad grönsakssoppa
- Mustig vegetarisk cajungryta
- Köttfärssås med spaghetti samt riven hårdost
- Fylld frukostkorv med potatismos
- Desert
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Med reservation för ändringar.
Måndag 8/7
- Lunchsoppa: Tomat
- Grönsaksbiff med het tomatsås & ris
- Kebab med pitabröd, orientdressing, feferoni samt ris
- Orientalisk fiskgratäng med honung, sambal & citron samt ris
Tisdag 9/7
- Lunchsoppa: Blomkål
- Spenatlasagne med keso
- Kycklinggratäng med soltorkad tomat & lagrad ost samt pasta
- Köttgryta med bacon & kantareller, svartvinbärsgelé samt kokt potatis
Onsdag 10/7
- Lunchsoppa: Svamp
- Grönsaksgratäng med smultäcke
- Rågpanerad strömming med skirat smör, citron, färsk dill samt potatismos
- Pasta Salsiccia Classico med riven hårdost & färsk basilika
Torsdag 11/7
- Lunchsoppa: Linser
- Pastagratäng med ost, broccoli & soltorkad tomat
- Stekt kycklinglårfilé med dragonsås, färsk persilja & rostad potatis
- Kålpudding med gräddsås, lingonsylt samt kokt potatis
Fredag 12/7
- Lunchsoppa: Morot
- Majsfritters med krämig ostdressing
- Husets chili med picklad rödlök, nachos, gräddfil & ris
- Fisksufflé med skirat smör, citron, färsk dill & kokt potatis
- Dessert
Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30
Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.
Ordinarie pris
Dagens lunch: 110 kr
Kaffe/te + smörgås: 40 kr (20 kr vardera)
Personalpris
Dagens lunch: 100 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)
Kaffe/te + smörgås: 30 kr (15 kr vardera)
Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 75kr
10 och uppåt: ordinarie pris
Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se
Kontoret: 0920-28 21 79
Johanna Isaksson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: Johanna.isaksson-vallström@norrbotten.se
Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-17.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.
För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.
Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.
För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.
Specialkost
Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.