Restaurang Källan - Sunderby sjukhus

Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.

Öppettider 

Helgfri vardag: kl. 8.00–16.00
Dagens rätt serveras till kl. 16.00
Grillen är öppen helgfria vardagar kl. 10.30-15.45
Helger och röda dagar: Stängt

Nya öppettider från och med 4/3

Från och med måndag 4/3 kommer restaurang Källan att ändra sina öppettider till 7.00-16.00.

Från 7.00-10.00 kommer det att finnas frukosterbjudande från 49kr. Vi erbjuder nyheter som smoothie, yoghurt med granola, overnight oats och ingefärashots. Välkommen på frukost hos oss!

Resultat av kundenkät

Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!

Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.

Grillmeny

Restaurang Källans grillmeny

Meny

Med reservation för ändringar.

Måndag 25/3

  • Lunchsoppa: Lins
  • Champinjoncrêpes med västerbottenost
  • Spansk färsbiff med oliv- & fetaostcréme samt rostad potatis
  • Sprödbakad fisk med remouladsås, citron samt kokt potatis

Tisdag 26/3

  • Lunchsoppa: Tomat 
  • Majsfritters med citron- & gurkyoghurt
  • Kycklinggratäng med grillad paprika samt rostad potatis
  • Portergryta med pressgurka samt kokt potatis

Onsdag 27/3

  • Lunchsoppa: Svamp
  • Broccolipaj med ädelost samt örtdressing
  • Fisksoppa med saffran samt vitlöksdressing
  • Chili con carne med ris

Torsdag 28/3 - Skärtorsdag

  • Lunchsoppa:Blomkål
  • Vegeschnitzel med kryddsmör & rostad potatis
  • Köttgryta med rödvin & kantarell samt ris
  • Kycklingschnitzel med kryddsmör & rostad potatis

Fredags-, lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 1/4- Annandag påsk

Måndagsmaten serveras på Hotell Vistet,
Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Tisdag 2/4

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Het böngryta med gräddfil & ris
  • Fläsk i röd currysås med färsk koriander & ris
  • Sprödbakad fisk med tartarsås, citron & kokt potatis

Onsdag 3/4

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Pizza med kronärtskocka, tomat, champinjoner & feta
  • Laxpasta med citron & basilika
  • Kycklinggratäng med broccoli samt ris

Torsdag 4/4

  • Lunchsoppa: Ängamat
  • Kikärtsbiffar & ratatouille med tomatsås
  • Fisksufflé med skirat smör, citron & kokt potatis
  • Köttbullar med brunsås, potatismos & lingonchutney

Fredag 5/4 - 

  • Lunchsoppa: Thaiinspirerad grönsakssoppa
  • Grekisk paj med vitlöksdressing
  • Fiskgratäng med soltorkad tomat & kokt potatis
  • Husets chili med picklad rödlök, nachos, gräddfil & ris

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 8/4

  • Lunchsoppa: Morot 
  • Grillad paprikasås med solrosfrön samt pasta
  • Kåldolmar med gräddsås, lingonsylt & kokt potatis
  • Pasta Carbonara

Tisdag 9/4

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Grönsaksburgare med morotstzatziki
  • Apelsinfisk med basilikapotatismos
  • Glaserad fläskkarré med bearnaisesås och klyftpotatis

Onsdag 10/4

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Zucchinibiffar med ost & persilja, fetaostdressing & kokt potatis
  • Marinerad kycklinglårfilé med älsklingssallad & rostad potatis
  • Grekisk färsbiff med fetaostdressing samt rostad potatis

Torsdag 11/4

  • Lunchsoppa: Grön ärt
  • Kokoscurry med quorn samt ris
  • Orientalisk köttgryta med kokt potatis & yoghurt
  • Sprödbakad fisk med jalapeño- & koriandermajonnäs, citron samt kokt potatis

Fredag 12/4 - Spanskt tema

  • Lunchsoppa: Gaspacho
  • Husets vegetariska albondigas i tomatsås
  • Husets spanska albondigas i tomatsås samt ris
  • Chorizo med mojo rojo, tomat- & olivsallad samt rostad potatis
  • Dessert: Churros med chokladsås

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.  

Ordinarie pris
Dagens lunch: 110 kr
Kaffe/te + smörgås: 40 kr (20 kr vardera)

Personalpris
Dagens lunch: 100 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)
Kaffe/te + smörgås: 30 kr (15 kr vardera)

Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 75kr
10 och uppåt: ordinarie pris

Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se 
Kontoret: 0920-28 21 79

Johanna Isaksson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: Johanna.isaksson-vallström@norrbotten.se 

Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-17.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.

För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.

Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.

För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.

Specialkost

Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.