Restaurang Källan - Sunderby sjukhus

Välkommen till restaurang Källan, Sunderby sjukhus. Vi serverar grillat, sallader, smörgåsar, wraps, pajer och mycket mer.

Öppettider 

Öppettider från den 11 juni till och med den 10 augusti
Helgfri vardag: kl. 7.00–15.00
Dagens rätt serveras kl. 10.30-15.00
Grillen är stängd
Helger och röda dagar: Stängt - Hotell Vistet har öppet

Resultat av kundenkät

Vi skulle vilja tacka alla som har tagit sig tiden och svarat på kundenkäten om Källans restaurang och café under november 2023. Alla synpunkter är värdefulla för oss!

Här kan ni läsa det sammanställda resultatet.

Grillmeny

Restaurang Källans grillmeny

Meny

Med reservation för ändringar.

Måndag 7/7

  • Lunchsoppa: Morot med rostade solrosfrön
  • Tortellinigratäng med tomat, ricotta och spenat
  • Barbecuekyckling med Alabama white sauce, rostad majssalsa samt rostad potatis
  • Grekisk färslåda med het feta- och paprikaröra samt kokt potatis

Tisdag 8/7

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Majsbiffar med jalapeño- och koriandermajonnäs, citron, rostad lök och rostad potatis
  • Pankopanerad torsk med jalapeño- och koriandermajonnäs, citron, rostad lök och rostad potatis
  • Kreolsk gryta med chorizo samt kokt potatis

Onsdag 9/7

  • Lunchsoppa: Svamp
  • Pizza med kronärtskocka, tomat och champinjoner
  • Kycklinggratäng med broccoli samt ris
  • Laxpasta med citron och basilika, citron samt färsk dill

Torsdag 10/7

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Husets linsbiffar med vitost samt örtdressing
  • Fisksufflé med skirat smör, färsk dill, citron och kokt potatis
  • Bratwurst med gurkmajonnäs och potatismos

Fredag 11/7

  • Lunchsoppa: Thailändsk grönsakssoppa
  • Grekisk paj med vitlöksdressing
  • Kycklingkebab med röd och vit sås, grönsallad, pitabröd samt ris
  • Fiskgratäng med soltorkad tomat och kokt potatis
  • DESSERT

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 14/7

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Palak paneer med grillost samt ris
  • Spansk färsbiff med feta- och olivcrème samt rostad potatis
  • Raggmunkar med stekt fläsk samt lingonsylt

Tisdag 15/7

  • Lunchsoppa: Thailändsk grönsakssoppa
  • Grönsaksburgare med morotstzatziki
  • Apelsinfisk med basilikapotatismos
  • Marinerad kyckling med bearnaisesås och rostad potatis

Onsdag 16/7

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Zucchinibiffar med ost och persilja samt fetaostdressing och rostad potatis
  • Pannbiff med lingongräddsås, pressgurka, färsk persilja och kokt potatis
  • Tortellinigratäng med kryddig korv och smakrik ost

Torsdag 17/7

  • Lunchsoppa: Svamp
  • Pasta med squash- och fetaostsås
  • Sprödbakad fisk med tomat och mozzarella, basilikaaioli, citron samt kokt potatis
  • Orientalisk köttgryta med kokt potatis och yoghurt

Fredag 18/7

  • Lunchsoppa: Grön ärtsoppa
  • Vegetarisk Texas chili med ärtguacamole, nachos och ris
  • Fylld frukostkorv med potatismos
  • Kycklingfajitas med chimichurri, tortillabröd, nachos, yoghurt och ris
  • DESSERT

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 21/7

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Het pannoumioststroganoff
  • Korv stroganoff med rostad potatis
  • Sticky chicken med asiatisk gurksallad och ris

Tisdag 22/7

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Spenatlasagne med keso
  • Köttgryta med bacon och kantareller, svartvinbärsgelé samt kokt potatis
  • Färskost- och spenatfylld sprödbakad fisk med tartarsås, citron och kokt potatis

Onsdag 23/7 

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Grönsaksgratäng med smultäcke
  • Fransk fisk med örtig pankotopping, dillmayo, picklad fänkål och potatismos
  • Chorizo samt krämig potatissallad med äpple

Torsdag 24/7

  • Lunchsoppa: Morot
  • Pastagratäng med ostsås, broccoli och soltorkade tomater
  • Kålpudding med gräddsås samt kokt potatis och lingonsylt
  • Rostad kycklinglårfilé med dragonsås, färsk persilja och ris

Fredag 25/7

  • Lunchsoppa: Thailändsk grönsakssoppa
  • Gnocchi med krämig tomatsås
  • Grekisk färsbiff med tzatziki samt potatisgratäng med feta och soltorkad tomat
  • Fläsk i hoisinsås samt ris
  • Dessert 

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 28/7

  • Lunchsoppa: Morot 
  • Vårrullar med sweet chilisås
  • Panerad fiskburgare med hamburgerbröd, fänkålsslaw med äpple och dill, citron och rostad potatis
  • Kycklingcurry med ris

Tisdag 29/7

  • Lunchsoppa: Grön ärt
  • Grönsaksbiff med tzatziki
  • Gyros med pitabröd, tzatziki, grönsallad och ris
  • Sej med citronsås, färsk dill och kokt potatis

Onsdag 30/7

  • Lunchsoppa: Blomkål
  • Indisk gryta med quorn och ingefära samt ris
  • Strimlad biff med kantareller och basilika samt ris
  • Marinerad kyckling med chilibearnaise och rostade rotsaker

Torsdag 31/7

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Lasagne med linser och keso
  • Tomat- och basilikagratinerad sej med kokt potatis
  • Köttbullar med gräddsås, pressgurka, lingonsylt och kokt potatis

Fredag 1/8

  • Lunchsoppa: Thaiinspirerad grönsakssoppa
  • Vegetarisk tacogratäng med ris och nachos
  • Grekisk pytt i panna med kyckling och fetaost samt citron- och gurkyoghurt
  • Köttfärssås med rödvin samt spaghetti
  • DESSERT

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Med reservation för ändringar.

Måndag 4/8

  • Lunchsoppa: Morot med solroskärnor
  • Majsbiffar med lime- och korianderyoghurt
  • Marinerad kyckling med lagrad ost- och timjansås samt rostad potatis
  • Sprödbakad fisk med gräddfilssås, citron, färsk dill samt kokt potatis

Tisdag 5/8

  • Lunchsoppa: Ärt
  • Quornburritos med gräddfil
  • Grekisk färsbiff med gremolatayogurt samt rostad potatis
  • Fisksufflé med skirat smör, citron samt kokt potatis

Onsdag 6/8

  • Lunchsoppa: Svamp
  • Pasta med soltorkade tomater och oliver
  • Laxfrestelse med skirat smör
  • Biff stroganoff med kokt potatis

Torsdag 8/8

  • Lunchsoppa: Tomat
  • Grönsaksjansson
  • Pastrami med älsklingssallad samt rostad potatis
  • Cornflakespanerad kyckling med rostad majssalsa, comeback sauce samt ris

Fredag 9/8

  • Lunchsoppa: Broccoli
  • Vegetarisk tacopaj samt gräddfilsdressing med vitlök
  • Skinkstek med äppelgräddsås, svartvinbärsgelé, pressgurka och kokt potatis
  • Kycklinglasagne med mozzarella samt riven hårdost
  • DESSERT

Lördags- & söndagsmaten serveras på Hotell Vistet

Lunch: 12.00–13.00, middag: 17.00–18.30

Meny Restaurang Hotell Vistet

Övrigt

Vill du beställa luncher, middagar, konferens med mera?
Kontakta oss via telefon eller e-post för mer information.
Vi skräddarsyr ditt arrangemang.  

Ordinarie pris
Dagens lunch: 125 kr

Personalpris
Dagens lunch: 115 kr (glöm ej personal-ID såsom SITHS-kortet)

Barnpriser
0-2 år: gratis i sällskap med betalande vuxen
3-9 år: 80kr
10 och uppåt: ordinarie pris

Restaurang Källan
Telefon: 0920-28 21 77
E-post: kallans_restaurang@norrbotten.se 
Kontoret: 0920-28 21 79

Johanna Olofsson Vallström
Enhetschef
Telefon: 0920-28 21 94
E-post: johanna.olofsson-vallstrom@norrbotten.se 

Dagens rätter serveras mellan klockan 10.30-16.00 på helgfria vardagar. I dagens rätt ingår salladsbuffé, smör, bröd, måltidsdryck, kaffe eller te.

För er som önskar plocka egen salladslåda öppnar vi salladsbuffén från 10.00.

Matautomat med kyld mat finns vid reception i stora entrén.
Mat för mikrovågsugn, sallader och smörgåsar finns att tillgå dygnet runt.
Kortbetalningsfunktion.

För oss är det viktigt att maten som serveras både smakar gott och gör gott för vår hälsa och miljö. Vi använder i första hand fläskkött och nötkött från lokala gårdar, fisk som är MSC-märkt (hållbart fiske), svensk kyckling, samt mejeriprodukter och potatis från lokal produktion.

Specialkost

Gluten- och laktosfritt alternativ finns alltid att tillgå, fråga personalen.
Vid behov av annan specialkost, fråga personalen.