Admira Thunderpussy gjorde bejublad show i Pajala

På onsdagen gjorde Admira Thunderpussy, vinnare av Dragrace Sverige 2023, entré på Soltorget i Pajala. Ikväll torsdag är det Kirunafestivalens tur att få besök av Sveriges just nu mest populära dragshowartist.

Admira Thunderpussy i Pajala
Admira Thunderpussy

I Pajala deltog Adam Risberg, som artisten bakom dragshowartisten Admira Thunderpussy heter, först i en paneldebatt med temat "Varför är HBTQI+-frågor viktiga för en liten ort". Med på scenen fanns även regionrådet Linda Jonsson (V), RFSL-ordförande Joakim Isaksson Markström, kulturchef Mathias Lafolie, Kaunis Irons VD Klas Degertun och barn- och utbildningsutskottets ordförande Eva Esberg (KD).

Senare på kvällen var det dags för Admira Thunderpussys show, som fick många applåder och efteråt var det många som ville ta selfies och hälsa på sin nya idol. 

Stämningen och vädret var på topp under det Queerhäng som hade arrangerats av kulturprojektet VARP tillsammans med RFSL.

Admira Thunderpussys show presenterades av Region Norrbotten.

Ikväll torsdag är det premiär för Kirunafestivalen och Region Norrbotten arrangerar först ett panelsamtal i Sparbanken Nord-tältet om att omställningen består av fler färger än grönt, där Mariana Vnuk inleder med en föreläsning. Senare under kvällen showar Admira Thunderpussy på Copperstone-scenen.

Den 26 juli arrangerar Region Norrbotten föreläsning och panelsamtal med Mariana Vnuk samt show med Admira Thunderpussy på Pite älv Pride under Piteå dansar och ler. Den 18 augusti upprepas det även på Luleå Pride.

Läs mer